نماد آخرین خبر

چطور نگرانی مالی کمتری داشته باشیم؟

منبع
فارس
بروزرسانی
چطور نگرانی مالی کمتری داشته باشیم؟

فارس/ در زندگی همه ما پیش آمده که مشکلات مالی باعث آسیب رساندن به روح و روانمان شده است بخصوص این روز‌ها که شرایط اقتصادی سخت‌تر شده و به دلیل شیوع ویروس کرونا بسیاری از کسب و کار‌ها یا تعطیل یا دچار رکود شده است؛ بنابراین در این ایام زیاد می‌بینیم افرادی را که دچار بحران مالی شده اند.

اما برخی افراد هم هستند که بدون بحران مالی و تنها با ضربه‌های کوچک یا افت و خیز‌هایی نگرانی مالی زیادی پیدا می‌کنند؛ بنابراین نگرانی مالی با بحران و مشکل مالی متفاوت است. یک زمان ممکن است شما به دلیل برگشت خوردن چکتان دچار مشکل مالی شوید، اما زمان دیگر تنها با یک تفاوت کوچک در حساب بانکی تان دچار نگرانی مالی شوید و تصورات ترسناکی از آینده زندگی تان برای خود ببینید.

مثال دیگر مشکل مالی این است که به دلیل بی پولی نتوانید از پس قسط هایتان بر بیایید، اما نگرانی مالی این است که اگر فرزند شما بزرگ شد و شما نتوانستید خرج دانشگاه یا ازدواج او را بدهید، چکار باید بکنید!

حتی افرادی که با آگاهی‌های اندکی پول در بازار بورس می‌گذارند با هر افت و خیزی دچار نگرانی مالی زیاد می‌شوند و حتی گاه دیده می‌شود که بعضی از آن‌ها دچار بیماری‌های روحی یا جسمی می‌شوند. پس اینجا مشخص می‌شود که نگرانی‌ها مالی به طرز فکر و رفتار افراد باز می‌گردد تا بحران‌هایی که به لحاظ اقتصادی در زندگی با آن مواجه می‌شوند.

حال ممکن است برایتان این سوال پیش بیاید که چطور می‌توانید این نگرانی‌ها را کاهش دهید و آیا اصلا می‌توان آن‌ها را رفع کرد؟

***چند سوال اساسی از خود بپرسید

برای اینکه بتوانید از شر نگرانی‌های مالی خلاص شوید و ذهنتان را دسته بندی کنید چند سوال مهم می‌بایست از خود بپرسید:

۱-پولم را برای چه چیز نیاز دارم و دقیقا چه چیز برایم اهمیت دارد؟ گاه افراد پولشان را بدون برنامه ریزی درست و بی هدف خرج می‌کنند و بعد هم دچار نگرانی مالی می‌شوند.

۲-برای انجام دادن آن کار به چقدر پول نیاز دارم؟ اینکه دقیقا بدانیم به چه میزان پول برای هدفمان نیاز داریم، بخشی از مشکل ذهنی ما را رفع می‌کند.

۳-به نظر شما بهترین راه بدست آوردن پول چیست؟ گاه مشکل ما برای رفع نگرانی‌های ذهنی، تعیین حد و حدود ارزش هاست. ارزش‌ها و حد و مرز‌های ما مشخص می‌کند که از چه طریقی می‌بایست پول در بیاوریم پس از بابت مسائل دیگر نگران نباشیم.

۴-مسئولیت‌های ما در قبال دیگران چیست؟ بعضی مواقع هم این مسئولیت‌های زیاد نگرانی‌ها را افزایش می‌دهد بهتر است تکلیف خودمان را در این زمینه هم روشن کنیم.

**نیاز‌ها و خواسته‌های خود را بشناسید

هر یک از ما برای تامین مایحتاجمان یک میزان نیاز و یک میزان هم علایق داریم که این‌ها را می‌بایست برای دچا رنشدن به بحران مالی تفکیک و اولویت بندی کنیم گاه چاره‌ای نیست تا به ضروریات اکتفا کنیم مثل اینکه خرید کیف و کفش جدید را به خاطر پرداخت شهریه دانشگاه به تعویق بیاندازیم.

با اعتدال زندگی کردن به معنی پایین آوردن سطح زندگی نیست درست است که فرهنگ مادی امروز نیاز‌ها و خواسته‌های ما را افزایش داده، اما پس انداز کردن نیز راه مطمئنی برای بهبود وضعیت مالی و از بین بردن استرس می‌تواند باشد.


**طرز فکرتان را نسبت به پول تغییر دهید

برخی تصور می‌کنند پول خوشبختی می‌آورد، شاید این جمله تکراری باشد، اما واقعیت این است که با یک زندگی متوسط و امکانات معمولی هم می‌توان از داشته‌ها لذت برد، اما اگر همیشه به این فکر کنیم که با این سطح زندگی نمی‌توانیم، خوشحال باشیم همیشه نگران هستیم.

برخی هم همیشه دچار این خطا هستند که تصور می‌کنند همین‌هایی که دارند به زودی از دست می‌دهند اگر چنین طرز فکری داشته باشید، مطمئن باشید وضعیت اقتصادی تان بهتر نخواهد شد. باید قدر داشته‌ها را دانست و به خاطر مسائلی غیر از مادیات، چون خانواده و معنویات هم خدا را شکر کرد. رسیدن به چنین طرز فکری ساده نیست، اما شدنی است. کمک به افراد نیازمند در کاهش نگرانی مالی خیلی موثر است حتی اگر یک وضع متوسط هم داشته باشیم، بخشش و کمک به دیگران در زندگی اثرگذار است.

۳-خرید قسطی را رها کنید

یکی از راه‌های رهایی از نگرانی‌های مالی، دوری از بدهی و خرید با چک و سفته و قسط است. البته گاه برخی وام‌ها مثل وام مسکن یا دانشجویی را نمی‌توان رها کرد، اما برخی دیگر اقساط که ضروری هم نیستند، شرایط مالی را دچار مشکل می‌کنند.

۴-برای شرایط ماهیانه تان برنامه ریزی کنید

اهداف بلند و کوتاه خود را تعیین کنید و براساس آن هزینه کنید همین باعث کاهش نگرانی شما می‌شود. همینطور کف هزینه‌های ماهیانه خود را بدانید تا درآخر ماه نگویید نمی‌دانم چرا بی پول شدم یا دچار مشکل شدم؟

زمانی که دچار استرس مالی می‌شوید بهتر است چشمانتان را ببندید و نفس عمیق بکشید و از خود بپرسید چه کار‌هایی برای تامین هزینه‌ها در چند ساعت آینده می‌توانم بکنم. چقدر نگرانی‌های من قابل قبول وواقعی هستند و چقدر بی منطق و بیخود هستند؟

چطور نگرانی مالی کمتری داشته باشیم؟

۵-قانون «۹۰-۱۰» چیست

۱۰ درصد آن چیزی است که اتفاق می‌افتد و ۹۰ درصد اتفاق نمی‌افتد پس نگرانی شما برای آینده بی دلیل است همیشه این را به خود بگویید ۹۹ درصد نگرانی‌های م هیچ وقت رخ نمی‌دهند بنابراین به نداشتن پول در آینده فکر نکنید. اینطور فکرکنید که چطور می‌توانید درآمد بیشتری داشته باشید و در نهایت به خداوند توکل کنید.

**نگرانی چه به روز شما می‌آورد؟

به یاد داشته باشید که نگرانی قدرت ذهنی شما را از بین می‌برد، خلاقیت و تخیل را از شما می‌گیرد پس انرژی که می‌خواهید برای نگرانی بگذارید و هدر دهید به کر کردن بپردازید اینکه مدام نگران پول باشید، پول به سمت شما نمی‌آورد باید دست به کار شوید. هزینه هایتان را کاهش دهید، درآمدتان را زیاد کنید و قیمت‌ها را در نظر داشته باشید پس در نظر داشته باشید که شما به اندازه کافی پول دارید.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره