افکار - طبق نتايج يک بررسي جديد که در مجله «سکته» به چاپ رسيده است، خطر بروز سکته مغزي در زناني که روزانه يک فنجان يا بيشتر قهوه مينوشند ۲۵ درصد کاهش پيدا ميکند.
اين يافته حاصل تلاش سوزانا لارسون محقق سوئدي در انستيتو کارولينسکا در استکهلم است. در اين بررسي ها بيش از ۳۴ هزار زن سوئدي در گروه سني ۴۹ تا ۸۳ سال که هيچ سابقه ابتلا به بيماري قلبي نداشتند تحت آزمايش و معاينه قرار گرفتند.
پس از ۱۰ سال ۱۶۸۰ نفر از اين زنان سکته مغزي را تجربه کردند. اين مطالعات تاييد کرد زناني که در روز حداقل يک فنجان قهوه مينوشيدند ۲۲ تا ۲۵ درصد کمتر به سکته مغزي دچار شدند.
از سوي ديگر دکتر کلاديت بروکز سخنگوي انجمن سکته در امريکا در اين باره متذکر شد: ما پيشتر نگران بوديم که قهوه موجب افزايش فشار خون و ضربان قلب شود اما اين مطالعات بلند مدت نشان داد که اين نوشيدني تا اين اندازه خطرناک نيست.
متخصصان تغذيه ميگويند مصرف يک فنجان قهوه همراه با شکر ميتواند حافظه را فعال کند و ميزان دقت و توجه فرد را افزايش دهد.
از خواص ديگر قهوه اين است که اين نوشيدني محرک بوده و به هضم آسان غذا کمک ميکند، تب بر است و ميتواند سردرد را نيز تسکين دهد.
علاوه بر اين، قهوه براي برطرف کردن يرقان مفيد است و در درمان سرفهاي که با بلغم همراه باشد، موثر است.
اين نوشيدني در عين حال دردهاي عصبي را بهبود ميبخشد، در درمان سياه سرفه تاثير دارد و هم چنين ضد عفوني کننده بوده و خاصيت ضد افسردگي هم دارد.