عمه نرگس و غذای مخصوص قزوین

آخرین خبر/ تعطیلات آخر هفته را همراه مامان، بابا و داداش به خانهی عمه نرگس که در قزوین زندگی میکردند، رفته بودیم. عمه از دیدن ما خیلی خوشحال شده بود و برای ناهار یک غذای خوش آب و رنگ پخته بود که عطر و بوی خاصی داشت. از عمه نام غذا را پرسیدم. عمه با لبخند زیبای همیشگیاش گفت: «عزیزم مگه تا حالا از این غذا نخوردهای؟» گفتم: «نه عمه جان، نخوردهام.» عمه گفت: «اسم این غذای خوشمزه قیمه نثاره. غذای سنتی و مخصوص قزوینه.» گفتم: «عمه جان اگه قیمه هست پس چرا توش لپه نداره؟» عمه گفت: «این با اون قیمه که با لپه و گوشت و سیبزمینی درست میشه، فرق داره.» عمه نرگس ادامه داد: «تو این غذا روی برنج پخته شده پیاز سرخکرده و خلال پسته، بادوم و زرشک، خلال پوست پرتقال، گوشت، زعفرون و یه ادویهی مخصوصی که اونو درست کردن، میریزن. هرکسی این خورشت رو با سلیقهی خودش تزیین میکنه.» گفتم: «عمه جان خیلی غذای شیک و مجلسیایه!» عمه خندید و گفت: «بله عزیزم. این غذا یه غذای مجلسیه و مردم قزوین اونو تو مهمونیهاشون، ایام عید و مجالس عروسی میپزن.» از تعریفهای عمه و از رنگ و بوی غذا فهمیدم که باید خیلی خوشمزه باشه و بعد یک بشقاب از اون غذای خوش رنگ و بو را کشیدم و خوردم. واقعاً خوشمزه بود. از عمه برای پختن این غذای خوشمزه تشکر کردم و خوشحال بودم که یک طعم و مزهی جدیدی را امتحان کردم.
ناهید عباسی شکوهی