گرانی ناگهانی بلیت هواپیما در مسیر هرمزگان و بیخیالی مسئولان!
فارس/ نرخ بلیت هواپیما در یک ماهه اخیر در مسیر هرمزگان حداقل 100 تا 150 درصد افزایش یافته و مسئولان و نمایندگان استان نسبت به این مسئله کاملا بیخیال عمل کردند.
استفاده از هواپیما برای هرمزگانیها به منظور تردد به مرکز کشور به دلیل دوری از مرکز، وسیلهای لوکس به حساب نمیآید و اگر با خودرو هم بخواهند به مرکز کشور سفر کنند، همین هزینه را باید کم و بیش پرداخت کنند. نرخ بلیت هواپیما در هرمزگان به عنوان مثال در مسیر بندرعباس - تهران 16 میلیون ریال بود و این نرخ تا اوایل مرداد هم رعایت میشد اما به ناگاه و با جهشی بیسابقه به بیش از 30 میلیون ریال افزایش یافته است.
هرمزگان 20 ساعت زمینی تا مرکز فاصله دارد
فاصله بندرعباس و دیگر شهرهای هرمزگان از مرکز کشور یعنی تهران و مشهد به صورت زمینی هم یک هزار و 300 تا یک هزار و 800 کیلومتر است و مردم برای تردد به مرکز کشور معمولا گاه و بیگاه از هواپیما استفاده میکردند اما این افزایش نرخ ناگهانی و رساندن قیمت بلیت هواپیما به 30 تا 35 میلیون ریال، استفاده از این وسیله را برای مردم بسیار سخت کرده است.
صدایی از کسی درنیامد!
به جز احمد جباری، نماینده مردم غرب هرمزگان و عضو کمیسیون عمران مجلس که در همان روز اول نسبت به این موضوع واکنش نشان داد و خواستار پایبندی ایرلاینها به نرخگذاری مصوب شد، دیگر هیچ نماینده و مسئولی در هرمزگان صدایش درنیامد و این نرخ با این افزایش ناگهانی و بیسابقه حفظ شد.
فاتحه گردشگری را باید خواند
علی نوروزی، فعال حوزه گردشگری اظهار کرد: مردم برای درمان و گرفتاری و رفع مشکلات خود با هواپیما به مرکز کشور سفر میکردند و الان گردشگری با بلیت 3.5 میلیونی دیگر مشتری نخواهد داشت.
وی افزود: الان یک خانواده سه یا چهار نفره بابت یک سفر رفت و برگشت به تهران باید 20 تا 25 میلیون تومان پرداخت کند که این رقم واقعا بالاست و کسی از پس آن برنمیآید.
به گفته وی، گردشگری به جزایر با ترکیبی از نرخ مناسب بلیت هواپیما و هتل جذابیت داشت و با این نرخهای بالای بلیت هواپیما عملا دیگر نباید در مورد گردشگری برای هرمزگان سخن گفت چرا که واقعا نرخ بلیت هواپیما بالاست و کسی نمیتواند تا این اندازه هزینه کند.
بلیتها چقدر بود؟ چقدر شد؟
بلیت هواپیما در مسیر بندرعباس - تهران تا همین اوایل مردادماه 1.6 میلیون تومان بود و همه ایرلاینها هم این نرخ را رعایت میکردند اما به ناگاه و پس از رأی دیوان عدالت اداری و گرفتن امکان نرخگذاری از وزارت راه و شهرسازی عملا افسار قیمتها برید و اکنون بلیت به 3 تا 5 میلیون افزایش یافته است.
بندرعباس شهری تجاری و صنعتی است و اگر ایرلاینها کشش گرانی بلیت را با هر بار افزایش قیمت در این مسیر مشاهده میکنند، ناشی از ترددهای مسافری اداری و صنعتی و کارکنان واحدهای صنعتی و فولادی و تجاری است ولی فشار آن به مردم وارد میشود و عملا امکان سفر با هواپیما از مردم عادی گرفته میشود.