سطح زیرکشت پنبه امسال هم کاهش یافت
ایرنا/ رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور با یادآوری روند روبهکاهش کشت پنبه در کشور گفت: قطع مستمر برق چاههای کشاورزی و تأمیننشدن آب مورد نیاز، دلیل اصلی کاهش سطح زیرکشت پنبه است که تلاش داریم با حل منطقی این مشکل، سطح زیرکشت این محصول را افزایش دهیم.
قربان قربانینصرآباد، رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور در سالروز پنجاهمین سال تاسیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی به همراه معرفی رقمهای جدید پنبه در گرگان اظهار کرد: سال ۱۴۰۱ سطح زیر کشت این محصول ۱۱۸ هزار هکتار بود که در سال گذشته و امسال به ترتیب به ۹۲ هزار هکتار و ۸۵ هزار هکتار کاهش یافت.
وی بیان کرد: ۲ سال قبل میزان برداشتش ۳۷۴ هزار تُن بود که ۱۰۵ هزار تُن الیاف به دست آمد و سال قبل این میزان به ترتیب به ۲۷۰ هزار تُن و نیز ۷۵ هزار تُن رسید.
وی پیشبینی کرد امسال با توجه به کاهش سطح زیرکشت این محصول، ۲۳۰ هزار تُن وش و ۷۰ هزار تُن الیاف به دست آید.
رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور گفت: این آمارها در حالی است که کشور سالانه به ۱۵۰ هزار تُن الیاف نیاز دارد و مجبوریم بقیه نیاز کشور را از طریق واردات تامین کنیم.
قربانینصرآباد افزود: امنیت غذایی برای مسئولان اهمیت زیادی دارد و پنبه به عنوان یک گیاه استراتژیک و صنعتی، از قابلیت به دست آوردن ۷۰ فرآورده برخوردار است.
وی ادامه داد: در زمان کشت پنبه، یک نفر بطور مستقیم و چهار نفر بطور غیرمستقیم در هر چهار هکتار مشغول کار میشوند و این مساله باعث شده این محصول استراتژیک اهمیت راهبردی بیشتری داشته باشد.
وی اضافه کرد: ارزش افزوده پنبه حدود هزار و ۲۰۰ درصد است و سرمایهگذاریهای خوبی در دنیا برای آن انجام شد.
رئیس موسسه تحقیقات پنبه گفت: ایران زیرساختهای خوبی در حوزه کشت پنبه به ویژه سازگاری ارقام مختلف آن با تنوع آب و هوایی کشور دارد.
قربانینصرآباد اظهار کرد: در دنیا حدود ۳۳ میلیون هکتار سطح زیر کشت پنبه معادل سه درصد از اراضی جهان وجود دارد که از این کشت حدود ۲۵ میلیون تن الیاف برداشت میشود.
آخرین خبر گلستان در اینستاگرام :
Instagram.com/golestan_today