بزرگترین مرکز تولید مخفیانه کشکهای غیربهداشتی در مشهد لو رفت!
خراسان/ بزرگترین مرکز تولید کشکهای غیربهداشتی در یکی از باغهای اطراف مشهد در حالی لو رفت که سودجویان با هزاران کیلوگرم کشک غیربهداشتی، امنیت غذایی مردم را نشانه رفته بودند.
مأموران پاسگاه انتظامی فردوسی از طریق به کار گیری منابع و مخبران محلی به اطلاعاتی از یک مرکز بزرگ تولید مواد غذایی غیربهداشتی دست یافتند و بلافاصله بررسیهای نامحسوس را آغاز کردند.
تحقیقات میدانی و محرمانه نیروهای انتظامی بیانگر آن بود که در یکی از باغهای بولوار شاهنامه، کارگاهی با تجهیزات و دستگاههای مختلف تولید کشک راهاندازی شده است که تعداد زیادی کارگر در دو شیفت کاری به طور مخفیانه در آن مشغول فعالیت هستند و یکی از اتباع افغانستانی غیرمجاز نیز سرایداری این مکان را به عهده دارد.
طولی نکشید که عوامل انتظامی نتیجه بررسیهای تخصصی خود را از طریق سلسله مراتب فرماندهی به سرتیپ دوم احمد نگهبان (جانشین فرمانده انتظامی خراسان رضوی) اطلاع دادند و عنوان کردند به اسنادی دست یافتهاند که روزانه مقادیر زیادی کشک و قرهقروت غیربهداشتی روانه بازار عمدهفروشان مشهد میشود.
از سوی دیگر با توجه به اهمیت و حساسیت امنیت غذایی مردم، بلافاصله سردار نگهبان دستورات ویژهای را برای واکاوی ماجرا و جلوگیری از ارسال محمولههای غذایی غیربهداشتی به درون سفرههای مردم صادر کرد.
این گونه بود که گروهی تخصصی از عوامل دایره اطلاعات و امنیت کلانتری با نظارت مستقیم سروان مصطفی حسنی (رئیس پاسگاه انتظامی فردوسی) پس از جمعآوری اطلاعات دقیق از چگونگی تولید کشکهای غیربهداشتی، عملیات ورود به باغ مذکور را در حالی با هماهنگیهای قضایی آغاز کردند که نماینده مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیز در کنار عوامل انتظامی قرار گرفته بود. هنگامی که مجریان قانون از چند طرف وارد باغ شدند سوله بسیار بزرگی را مشاهده کردند که محل تولید کشکهای غیر بهداشتی بود و هشت کارگر نیز همچنان مشغول فعالیت بودند.
بررسیهای تخصصی و کارشناسی نیز نشان داد هزاران کیلوگرم کشکهای غیر بهداشتی که با شیوه خاصی تولید شدهاند، بدون هیچ گونه علامت و نشانه یا برچسب خاصی و به صورت فلهای درون کارتن و سبدهای مختلف جا گرفتهاند تا به بازار عمدهفروشان ارسال شود.
از سوی دیگر در حالی نماینده بهداشت محیط حرفهای، غیربهداشتی بودن تولید کشکها و نگهداری و بستهبندی غیراصولی آنها را تایید کرد که مشخص شد سودجویان مقادیری قرهقروت را از یکی از مراکز صنعتی تهیه میکنند و سپس با مواد غذایی دیگری مانند ماست، پودر کشک و نشاسته مخلوط کرده و روی تورهای مخصوص قرار میدهند.
ادامه تحقیقات بیانگر آن بود که محصولات غیربهداشتی تولید شده را به مدت 24 ساعت و با استفاده از فنهای مخصوص خشک میکنند و در بازارهای مشهد به فروش میرسانند.
با توجه به تاکید مقامات قضایی و انتظامی برای مبارزه قاطع با مخلان امنیت غذایی و سلامت مردم، بلافاصله دستور پلمب کارگاه تولیدی مذکور از سوی مقام قضایی صادر شد و مالک آن نیز برای طی مراحل قضایی به پاسگاه انتظامی فردوسی انتقال یافت.
تحقیقات بیشتر در حالی ادامه دارد که هزاران کیلوگرم تولیدات غیربهداشتی در این مکان توقیف و از ارسال آنها به بازار تغذیه مردم جلوگیری شد.
در همین حال مالک این کارگاه بزرگ ادعا کرد از حدود 6 یا هفت ماه قبل این مکان را برای تولید کشک راهاندازی کرده است اما شواهد و تجهیزات موجود در آن حکایت دیگری را به تصویر میکشد!