رقابت ۳۸ نفر در جشنواره بینالمللی شاهنامهخوانی کرمانشاه
آخرین خبر/ معاون فرهنگی شهرداری کرمانشاه گفت: ۳۸ اثر برگزیده داخلی و خارجی جشنواره بینالمللی شاهنامهخوانی کرمانشاه در روز پنجم و ششم شهریورماه با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت.
ایمان درخشی، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه در نشست با خبرنگاران دررابطه با جزئیات جشنواره بینالمللی شاهنامهخوانی طاقبستان در ۲ بخش شاهنامهخوانی کردی و فارسی به میزبانی کرمانشاه، اظهار کرد: در بحث ادبیات، فرهنگ و خردهفرهنگها در کنار فرصتها با تهدیدهایی مواجهه هستیم که اگر مذاهب، اقوام و طوایف مختلف درست هدایت نشوند، میتوانند به تهدید تبدیل شوند.
وی ادامه داد: در دنیای آسیبهای اجتماعی امروزه تولید محتویها از شعر، ترانه و آهنگ به سمتوسویی رفته که موجبات نگرانی را برای فرهنگ فراهم کرده که نیازمند راهکاری هستیم که ریشه در فرهنگ و ادبیات داشته باشد.
معاون فرهنگی شهرداری کرمانشاه «شاهنامه فرودسی» را بهعنوان یکی از این راهکارها برای داشتن فرهنگی غنی عنوان کرد و افزود: امروز شاهنامه بهعنوان یک اثر فاخر، میراث ماندگار، اثر بیبدیل در دنیا که متعلق به فرهنگ دینی و کهن پارسی است یک راهکار برای برونرفت از بحران هویتی است.
وی ادامه داد: در شاهنامه مجموعهای از فرهنگ گرهخورده با ادبیات کهن و فاخر ما از رزم، بزم، شهامت، مقاومت، شهادت، ایثار گرفته تا اتفاق تلخ و شیرین، سوگ، سور و... وجود دارد که برای تربیت فرزندان و عجین شدن کودک و نوجوانان به افتخارات است.
درخشی در بیان جزئیات جشنواره بینالمللی شاهنامهخوانی طاقبستان در دو بخش کردی و فارسی، گفت: این رویداد از بهمنماه سال گذشته باهدف احیای ادبیات کهن فارسی ایرانزمین و ادبیات سرزمین خودمان، علیالخصوص شاهنامه کردی که مبتنی بر زیستبوم فرهنگی ماست، برنامهریزی شد.
وی خاطرنشان کرد: ۴۳۰ اثر در بخش داخلی و ۱۸ اثر در بخش بینالمللی از ۶ کشور (آلمان، سوئد، تاجیکستان، استرالیا، عراق و دانمارک) به دبیرخانه ارسال شد که بعد از داوری توسط ۵ داور کرمانشاهی در بخشهای شاهنامهخوانی و نقالی، ۳۰ اثر داخلی (۲۰ اثر فارسی و ۱۰ اثر کردی) و ۸ اثر خارجی برگزیده شد.
رئیس سازمان فرهنگی استان کرمانشاه زمان برگزاری حضوری مرحله پایانی جشنواره را پنجم و ششم شهریورماه با حضور ۵ داور در تالار انتظار شهر کرمانشاه اعلام کرد و افزود: ۱۰ اثر در پایان بهعنوان آثار برگزیده معرفی خواهد شد.
وی ادامه داد: در این جشنواره مهمانانی از شرکتکنندگان، کشوری، خارجی (سفیر تاجیکستان، سفیر مالزی، رئیس مؤسسه اکو و...) خواهیم داشت که بهترین فرصت برای توسعه روابط، تجاری، اقتصادی و گردشگری است.