بارندگی باعث طغیان پشه آئدس در استان بوشهر میشود
ایرنا/ معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: با شروع فصل پاییز و احتمال بارشها به دلیل شرایط زیست محیطی پشه آئدس و تخمگذاری این پشه در آبهای راکد، احتمال افزایش شمار پشه در این استان بصورت تصاعدی وجود دارد.
قاسم برجویی، معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار کرد: تاکنون در شهرستان های عسلویه، کنگان، دشتستان و جم پشه آئدس صید شده است که با بارش باران در ماه های آبان و آذر خطر افزایش تصاعدی این پشه وجود دارد.
وی افزود: باتوجه به اینکه بهسازی محیط برای مبارزه با پشه آئدس، پایه و اساس پیشگیری از تب دنگی است بنابراین نظارت مستمر بر بهسازی محیط باید در دستور کار همه سازمان ها قرار گیرد.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تصریح کرد: برای موفقیت در کنترل پشه آئدس و بیماری های ناشی از آن، علاوه بر تامین منابع انسانی و مالی، همکاری بین بخشی بخصوص به همکاری فرمانداری ها و شهرداری ها نیاز است.
برجویی فرد ادامه داد: هم اینک افزون بر استان بوشهر، پشه آئدس در استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، گیلان، مازندران، اردبیل و آذربایجان شرقی نیز صید شده است.
وی تصریح کرد: نخستین اقدام برای مقابله، نظام مراقبتی و پیشگیری از آلودگی پشه آئدس، پاک سازی مناطق با همکاری مسوولان است.
برجویی فرد ادامه داد: باتوجه به اینکه حداکثر قدرت مسافت پروازی پشه آئدس ۵۰۰ تا ۶۰۰ متر است باید اطراف بیمارستان ها بعنوان یک اولویت و ضرورت با همکاری مسوولان از پسماند ، فاضلاب و آب های راکد پاک سازی شود.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: بدلیل گستردگی مساحت استان اقدامات پرسنل بهداشتی به تنهایی جوابگوی مقابله با این پشه نیست و ضرورت همکاری بین بخشی را دوچندان کرده است.
برجویی گفت: مشارکت گروه های مردمی و تخصیص بودجه توسط دهیاری ها و شهرداریها برای افزایش سواد سلامت مردم نقش مهمی در پیشگیری از گسترش پشه آئدس دارد.