نماد آخرین خبر

برداشت برنج رتون از شالیزارهای مازندران آغاز شد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
برداشت برنج رتون از شالیزارهای مازندران آغاز شد

ایرنا/ برداشت شالی رتون و یا «دونوج» مازندرانی از سطح ۳۴ هزار هکتار شالیزارهای استان آغاز شد.

طبق اعلام رسمی جهاد کشاورزی مازندران امسال با توجه به وضعیت مناسب روان آب و گرمای مطلوب، ۷۴هزار هکتار از زمین‌های شالیکاری به کشت نشا مجدد و ۳۴هزار هکتار نیز به روش رتون عملیاتی شده است.
نخستین برداشت رتون امسال در منطقه دابودشت شهرستان آمل انجام شد. این شهرستان دارای بیش از ۴۳ هزار هکتار زمین شالیزاری است که پس از برداشت محصول در کشت اول، ۲۱ هزار هکتار از آن به کشت مجدد برنج و ۱۲ هزار هکتار به پرورش رتون اختصاص یافت.
کارشناسان اداره برنج سازمان جهادکشاورزی مازندران معتقدند: با توجه به شرایط آب و هوایی مناسب، حمایت بخش دولتی در تامین نهاده و انتقال دانش فنی با آموزش و ترویج در سطح روستاها، پیش‌بینی می‌شود محصول کشت مجدد و رتون امسال در مقایسه با سال قبل با افزایش حدود ۱۰ درصدی تولید همراه باشد.
برنج رتون یا دونوج با پرورش ساقه های شالی باقی مانده در شالیزارها پس از برداشت کشت اول به دست می آید. شالیکاران مازندران برنج به دست آمده از شالی دونوج را بهترین نوع برنج می دانند و با قیمت بالاتر از برنج کشت اول و یا حتی برنج دوباره نشاء می فروشند.
شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی روز گذشته کف قیمت برنج های داخلی را اعلام کرد، بر اساس مصوبه این شورا، هر کیلو گرم برنج پر محصول ندا، فجر و شیرودی به قیمت ۷۰۰ تا ۷۵۰ هزار ریال و برنج طارم محلی با ۱۰ درصد شکستگی به قیمت ۹۰۸ هزار ریال برای هر کیلو گرم ارزش گذاری شده است.
از آن جایی که از مجموعه ۲۱۵هزار هکتار اراضی شالیزاری که امسال زیر کشت برنج رفته است حدود ۱۸۰ هزار هکتار آن از ارقام محلی به خصوص طارم و هاشمی است، اعلام کارشناسی کف قیمت این محصول کیفی پرطرفدار سبب رضایتمندی شالیکاران شد.
معمولا برنج طارم محلی دونوج به عنوان کیفی ترین برنج با حدود ۲۰ درصد قیمت بیشتر از برنج کشت اول در بازار خرید و فروش می شود و علت بالا بودن قیمت برنج دونوج در مقایسه با دیگر ارقام، تولید آن به صورت بیولوژیکی و استفاده نکردن از سموم، برخورداری از ارزش غذایی زیاد، کیفیت بهتر و داشتن عطر و طعم مناسب تر است.
طارم محلی و هاشمی۲ رقم از بهترین برنج مازندران و ایران محسوب می‌شوند که از زمان ورود برنج نو تا هفته پیش در هر کیلوگرم بین ۷۵۰ تا ۸۰۰ هزار ریال به ندرت خرید و فروش می‌شد ولی اکنون با اعلام کف قیمت انواع برنج از سوی شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی، توقع کشاورزان محقق شده و به گفته آنان همه محصولشان آماده عرضه است.


آخرین خبر مازندران در اینستاگرام :
https://instagram.com/mazandaran_today