۹۵ درصد متکدیان مشهد معتاد هستند
ایسنا/ معاون اجتماعی و مشارکتهای مردمی سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد با بیان اینکه واقعیت تکدیگری در مشهد تکدیگری نیست از مثبت بودن تست اعتیاد بیش از ۹۵ درصد از متکدیان در مشهد خبر داد.
مهدی ابراهیمی، معاون اجتماعی و مشارکتهای مردمی سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد اظهار کرد: یکی از معضلات و آسیبهای اجتماعی شهر مشهد تکدیگری است که سال به سال نیز آمار تکدیگری در حال افزایش است.
ابراهیمی افزود: در ۶ ماهه نخست سال جاری ۱۴۱۷ متکدی از سطح شهر مشهد جمعآوری شدند که از این تعداد ۷۴۸ نفر مرد و بقیه زن بودند و نکته مهم اینکه از این تعداد فقط ۲ نفر نیازمند واقعی بودند و به کمیته امداد معرفی شدند، ۱۶۸ نفر نیز نیاز به ساماندهی در خانه سبز داشتند که ساماندهی شدند.
بیش از ۸۵ درصد کودکان متکدی، غیرایرانی هستند
وی با بیان اینکه بیش از ۸۵ درصد کودکان متکدی غیرایرانی هستند، آمار کودکان متکدی در مهرماه سال جاری را ۱۱۶ کودک اعلام کرد و افزود: از این تعداد ۱۰۴ نفر پسر و ۱۲ نفر دختر هستند و تکدیگری در مشهد بیشتر در مناطق ۹، ۱۱ و ۱۰ انجام میشود.
ابراهیمی هزینه جمعآوری و نگهداری برای یک ماه، برای هر نفر متکدی را یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان ذکر کرد و گفت: در برآوردی که داشتیم با هزینه یکسال جمعآوری و نگهداری متکدیان، میتوان چند زمین ورزشی چمن مجهز ۸ نفره احداث کرد.
وی یادآور شد: در حوزه تکدیگری ۱۳ نهاد مسئولیت دارند و شهرداری فقط متولی جمعآوری متکدیان و تامین و تجهیز خانه سبز است و شهرداری بنا به مسئولیت اجتماعی که دارد بیشتر از حوزه وظایفش نیز در این حوزه ورود کرده و خدمات میدهد.
ابراهیمی گفت: در نظر سنجی که از یک جامعه آماری ۸۰۰ نفره انجام دادیم، ۷۶ درصد مردم به متکدیان کمک کردهاند، و علت کمک نیز نوع دوستی و خیرخواهی بوده است.
معاون اجتماعی و مشارکتهای مردمی سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد در رابطه با موجودی متکدیان هنگام جمعآوری تصریح کرد: موجودی متکدیانی که جمعآوری کردیم بدون لحاظ کردن اینکه چند ساعت کار کرده است، از حداقل ۴۰ هزار تومان در همان دقایق اولیه تا ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بوده و به طور متوسط تقریبا زیر یک میلیون تومان نبوده است و در همین ماه موجودی متکدیان جمعآوری شده در مشهد، مجموعا ۵۰ میلیون تومان بوده است.