نماد آخرین خبر

دستگاه عدلیه خود را بی‌نیاز از نقد و تذکر نمی‌بیند

منبع
ايسنا
بروزرسانی
دستگاه عدلیه خود را بی‌نیاز از نقد و تذکر نمی‌بیند

ایسنا/ آیین اختتامیه دومین جشنواره ملی شعر طنز عدلیه(دادخند) با تجلیل از برگزیدگان بخش‌های مختلف این جشنواره در یزد برگزار شد.

حجت الاسلام حسین طهماسبی، رئیس کل دادگستری استان یزد شامگاه چهارشنبه هیجدهم مهرماه در این مراسم که در سالن شهید عباسپور برق منطقه‌ای یزد برگزار شد، بیان داشت: دستگاه عدلیه خودش را به هیچ‌وجه بی‌نیاز از نقد و تذکر نمی‌بیند و اعتقاد داریم فاخرترین، مؤثرترین و دقیق‌ترین نوع نقد و کنکاش‌ها را می‌توان در قالب طنز ارائه کرد.

وی با بیان این که هرچند فاخرترین شاخه ادبیات به نظر حوزه طنز می‌باشد، گفت: البته برخی مرز بین طنز و هجو را در می‌نوردند و در قالب طنز به هجو افراد می‌پردازند.

رئیس کل دادگستری استان گفت: آثار مثبت برنامه‌های طنز قطعاً در اصلاح فرایندها تاثیرگزار است و لذا با برگزاری این جشنواره در بالاترین سطح ممکن در دادگستری استان موافقت کردیم و امیدواریم هر سال شاهد برگزاری با کیفیت‌تر و موثرتر این جشنواره باشیم.

حجت الاسلام طهماسبی با بیان این هرچند پرونده ظاهری این جشنواره امشب بسته خواهد ‌شد ولی بازخوردهای آنها را در ادامه برای اطلاح نواقص و کاستی‌هایی که در آثار به آنها اشاره شده، بررسی و استخراج خواهیم کرد، گفت: خروجی این جشنواره حتی می‌تواند منجر به خلق برخی ضرب المثل‌های شیرین فارسی و این اقدام دستگاه عدلیه منشاء خیری در ادبیات فاخر کشورمان شود.

دستگاه عدلیه خود را بی‌نیاز از نقد و تذکر نمی‌بیند/طنز فاخرترین نوع نقد است

«سعید لشکری» معاون راهبری استان‌های حوزه هنری کشور هم در این مراسم خاطرنشان کرد: دو بهانه یعنی «عدلیه» و «هنر»، جمع امروز را شکل داده است که یکی از آرمان‌های انقلاب اسلامی و دیگری از ثروت‌ها و سرمایه‌های کهن این سرزمین است.

وی مفهوم هنر انقلاب را هنری در جهت خدمت به مردم خواند و گفت: شعر از خلقت‌ها و نعمت‌های الهی است که مردم کشورمان از دیرباز آن را قدر دانسته‌اند.

لشکری در ادامه عنوان کرد: شعر طنز از قالب‌های مهم این سرمایه اجتماعی است که در تاریخ کشورمان از عبید زاکانی تا عهد مشروطه به اوج خود می‌رسد و در دوران معاصر نیز بزرگانی مانند «ابوالفضل زرویی نصرآباد» را شاهد است که به ما نشان داد شعر طنز می‌تواند نوعی امر به معرف و و نهی از منکر باشد.

این مسئول با بیان این که حوزه هنری دو مقوله را در حوزه عدلیه و خدمت به مردم با جدیت دنبال می‌کند؛ یکی تولید آثاری مانند «آقای قاضی» با توجه به این که هنر را از مهمترین مقوله‌ها در امر پیشرفت کشورمان می‌دانیم و نکته دوم جلوگیری از اموری است که مولد اجتماعی جرم و روابط غلط در جامعه هستند.

دستگاه عدلیه خود را بی‌نیاز از نقد و تذکر نمی‌بیند/طنز فاخرترین نوع نقد است

حجت الاسلام «مهدی پرنیان» دبیر جشنواره با ارائه گزارشی از این دوره از جشنواره که در قالب شعر بیان شد، ‌ اظهار کرد: این دومین دوره این جشنواره ملی در سه بخش عمومی مرتبط با «فرهنگ همراه» ناظر بر آسیب‌های تلفن همراه، بخش «قوه قوی» مرتبط با مسائل حوزه قضایی و بخش دیگری در رابطه با مواجهه مردم با قوه قضاییه برگزار شد.

وی با اشاره به اختصاص بخش ویژه‌ای که با ارائه وزن و قالب شعری به علاقمندان، آثار آنها دریافت شده است، گفت: دبیرخانه جشنواره در مجموع ۳۶۵ اثر را از ۱۴۲ شرکت کننده از ۲۲ استان کشور دریافت کرد.

حجت الاسلام پرنیان در ادامه، داوران این جشنواره را «ناصر فیض» و «عباس احمدی» از شاعران طنزپرداز برجسته کشور نام برد و گفت: در مجموع ۱۹ اثر به عنوان آثار برگزیده انتخاب شدند که ۱۰ اثر شایسته تقدیر ویژه و ۹ اثر نیز در سه بخش جشنواره به عنوان نفرات اول تا سوم برای تجلیل معرفی شدند.

دبیر این رویداد ادبی خاطرنشان کرد: در بخش ویژه نیز سه اثر به عنوان برگزیده معرفی و تجلیل می‌شوند.

دستگاه عدلیه خود را بی‌نیاز از نقد و تذکر نمی‌بیند/طنز فاخرترین نوع نقد است

«ناصر فیض» شاعر طنزپرداز و از داوران این دوره از جشنواره نیز طی سخنانی برگزاری این جشنواره را همراه با خوش ذوقی دانست و گفت: طنزپردازی به نوعی عدالت خواهی محسوب می‌شود و این نشان دهنده همین خوش ذوقی در برگزاری این جشنواره است.

وی افزود: قطعاً نقد که با پرخاش بسیار فاصله دارد، در جامعه نشانه پویایی یک جامعه است و طنز ابزار خوبی برای نقد صحیح نسبت به مسائل جامعه است و امیدواریم جامعه بتواند با نحوه اعتراض صحیح در قالب این اتفاقات مبارک آشنا شود.

این شاعر طنزپرداز کشورمان اظهار کرد: طنز می تواند ظرایف اخلاقی بسیاری در بین مردم مانند درست و سنجیده سخن گفتن را نیز رواج دهد.

فیض در ادامه چند بیت شعر عاشقانه را نیز قرائت کرد.

شعرخوانی شاعران طنزپردازی از استانهای تهران، فارس و یزد، سخنرانی کوتاه و خاطره‌گویی استاد «زکریا اخلاقی»، پخش کلیپ از فعالیتهای دبیرخانه جشنواره و در نهایت تجلیل از برترین‌ها، از دیگر برنامه‌های این مراسم بود که با اجرای «سعید بیابانکی» از شاعران برجسته کشور برگزار شد.

آخرین خبر یزد در اینستاگرام :
https://instagram.com/yazd_today

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره