روستایی که کدوهایش پشتیبان خانواده میشود
ایسنا/ اواسط پاییز است و رنگهای پاییزی در خراسان شمالی جلوه نمایی بیشتری دارند. علاوه بر اینکه برگهای درختها در این استان رنگهای زرد، نارنجی و قرمز به خود گرفتهاند محصولات رنگی نیز در حال برداشت هستند.
کدو حلوایی یکی از محصولاتی است که در بهار کشت آن و در پاییز برداشت آن، بخصوص در روستای بیار در شهرستان سملقان از رونق زیادی برخوردار است. کدو، محصولی نارنجی رنگ است که خواص متعددی از جمله جلوگیری از سرطان، تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان معده و درمان التهابهای پوستی دارد.
در روستای بیار شهر آشخانه کمتر خانهای را میتوان یافت که ذخیرگاه کدو نباشد و بخشی از اقتصاد خانوادههای این روستا از طریق تولید این محصول بهدست میآید.
کدو بهصورت دائم در زمین های کشاورزی این روستا به همراه سایر محصولات کشت می شود. حاج علی و عمو حسین از پیشکسوتان کشاورزی در این روستا محسوب می شوند که شغل آباد و اجدادی خود را حفظ کرده اند. حاج علی می گوید: نزدیک ۳۰ سال است که کشاورزی می کنم، امسال ۲۵ مَن دانه کدو کاشتم و ۵۴ تن محصول برداشت می کنم.
یکی دیگر از کشاورزان روستای بیار ادامه می دهد: به خاطر بارندگی های خوبی که امسال اتفاق افتاده، تولید محصول کدو نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
دیگر کشاورز این روستا از کیفیت کدوی تولیدی می گوید و می افزاید: کیفیت کدوی تولید شده در این روستا بی نظیر است و علاوه بر اینکه در خراسان شمالی مصرف می شود به استان هایی همچون مازندران، سمنان ارسال می شود و یکی دو سالی است که مقداری از آن به استان های همدان و تهران نیز فرستاده می شود.
سطح زیرکشت کدو در روستای بیار ۲۰ هکتار است و این محصول رونق اقتصادی زیادی را برای مردم این منطقه ایجاد کرده است.
در خراسان شمالی در شهرستان های سملقان، بجنورد، راز و جرگلان و بام و صفی آباد بیشترین سطح زیرکشت کدو حلوایی را دارند و چالیک مسئول اداره کشاورزی سملقان در این ارتباط توضیح می دهد که در این شهرستان ۶۳ هکتار کدو حلوایی کشت شده که میانگین عملکرد تولیدی ۳۵ تن در هکتار است.
کشت کدو حلوایی در فصل بهاره انجام می شود و دوره پرورش و تولید آن ۱۲۰ روز است و این محصول برای خراسان شمالی ۲۰ میلیارد تومان آورده اقتصادی دارد.
سالانه ۲۰۰۰ تن کدو حلوایی از این استان برداشت می شود که زمان برداشت آن تا اواسط آبان ماه ادامه دارد.