رونمایی از دستگاه مکانیزه زعفران پاککن مخترع تربتجامی
فارس/ طی آیینی از چند نوع دستگاه مکانیزه زعفران پاککن و خشککن با سنسور هوشمند بدون آسیب به پیاز مخترع تربتجامی با حضور فرماندار و مدیران اجرایی در مجموعه میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی این شهرستان رونمایی شد.
عبدالباسط منصورپور، یکی از مخترعین دستگاههای مکانیزه زعفران پاککن و خشککن در آیین رونمایی این ماشینآلات کشاورزی که باحضور فرماندار و تنی چند از مدیران اجرایی در مجموعه میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی تربت جام برگزار شد عنوان کرد: در ایران زعفران به روش سنتی کاشت و برداشت میشود و هزینههای بسیار بالایی گریبانگیر کشاورزان و زعفران کاران است.
عبدالباسط منصورپور، ادامه داد: در سال ۹۴ با هدف ساخت ماشین آلات فرآوری زعفران شرکتی تاسیس کردیم و با استفاده از دانش و ماشینآلات روز و همچنین بهکارگیری کادر با تجربه و خلاق تصمیم گرفتیم محصولات کشاورزی باکیفیتی را تولید کنیم و گامهای موثری در زمینه ساخت ماشین آلات فرآوری زعفران بر داریم.
وی، تصریح کرد: با کسب شناخت جامع و دقیق از نیاز صنعت کشاورزی به ماشینآلات بهروز، وارد فاز ساخت و تولید ماشینآلات کشاورزی زعفران برداشتیم تا برای بهبود وضعیت موجود گامهای بلندتری در زمینه خدمترسانی به کشاورزان فراهم گردد.وی با اشاره به اختراع دستگاه پیاز کار، خاطرنشان کرد: دستگاه پیاز کاراتوماتیک با سنسور هوشمند بدون آسیب به پیاز با ظرفیت ۳ تا ۵ هکتار در روز بهصورت ردیفی و یکنواخت و تضمینی با وزن ۴۷۰ کیلوگرم و به ابعاد عرض ۱۷۵ و طول ۱۳۰ و ارتفاع ۱۹۰ سانتیمتر ساخته شده است.
این مخترع ماشینآلات کشاورزی، اظهارکرد کرد: برای ثبت و صدور گواهینامه اختراع دستگاه پاککن زعفران، آبان ماه سال گذشته درخواست به ثبت رسید و در مرداد ماه امسال گواهینامه اختراع پاکن زعفران به شماره ۱۱۱۴۲۵ به تاریخ ۲۵ مرداد سال جاری صادر گردید.
وی با اشاره به ساخت دستگاه مکانیزه پاککن زعفران، ابراز کرد: دستگاه کاترو پاککن زعفران با وزن ۱۱۰ کیلوگرم و ابعاد عرض ۸۰ سانتی و طول ۱۷۰ و ارتفاع ۱۱۰ سانتی متر در دو مدل خانگی و کارگاهی ساخته شده است. وی، بیان کرد: مدل خانگی با ظرفیت پاکنی حداقل دو کیلو و حداکثر ۶ کیلو در ساعت و مدل کارگاهی با تفکیک کننده مجزا ظرفیت پاککنی حداقل ۶ کیلو در ساعت با قابلیت نگین زدن یا پوشال میباشد.
وی بهداشتی بودن، کاهش هزینهها و مدیریت فروش کل اجزا گل از جمله نگین، گلبرگ و پرچم زعفران، مدیریت بهتر در خشک کردن و کیفیت و قلم بهتر زعفران به دلیل سرعت سرگل پاک شده و خشک شدن سرگل به صورت تازه و ایجاد قلم درشتتر خوشرنگ و خوش عطرتر بودن را از مزایای مهم دستگاه زعفران پاککنی برشمرد.
منصورپور در همین راستا، اضافهکرد: در نتیجه ۵ تا ۷ میلیون افزایش قیمت این نوع زعفران فقط در مرحله خشک کردن، نداشتن پرتی و کم نشدن کلاله زعفران، قابل مشاهده و نظارت کل اجزای زعفران هنگام کات و تفکیک، نصف شدن ۱/۲ هزینه نیروی پاکگر و اصلی ترین موضوع کسر ۲تا ۴ گرم کلاله هنگام پاک کردن یک کیلو تازه و یا به عبارتی حفظ ۲۰۰ تا ۴۰۰ گرم نگین زعفران در ۱۰۰ کیلو گل هست که همان پرتی، مقدار کسری یا ته لاشی میباشد که توسط کارگر خوب پا نمیشود.