حفاظت، مرمت و استحکامبخشی سنگاب مسجد جامع عتیق
باشگاه خبرنگاران/ مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس گفت: مراحل مطالعاتی و تهیه طرح حفاظتی و مرمتی سنگاب تاریخی مسجد عتیق توسط کارشناسان معاونت میراث فرهنگی استان خبر داد.
محمد ثابت اقلیدی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس اظهار کرد: سنگاب یکی از عناصر مهم در معماری ایران بهخصوص در مساجد و بقاع متبرکه و گاه حمامهاست که به شکلهای گوناگون تجلییافته است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس افزود: فضای داخل سنگاب بهصورت دایره است که شیارهای عمودی در نیمی از بدنه داخلی آن اجراشده است و در زوایای بیرونی سنگاب ستونهای کوچکی حجاریشده که بر پایهای گلدانی شکل استوار شدهاند.
او گفت: طرحهای تزئینی این ستونها مختلف است و عموماً از طرحهای دوره زندیه و قاجاریه اقتباسشدهاند، پیشانی هر ضلع سنگاب با دو ردیف مقرنس ساده آرایش یافته و در زیر آن در یک قاب مستطیلی یک مصرع از کتیبه به خط نسخ حجاریشده است.
ثابت اقلیدی ادامه داد: سنگاب منحصربهفرد و استثنایی مسجد جامع عتیق از جنس سنگ سماق است. طرح این سنگاب دوازده ضلعی منتظمی به قطر ۳۶/۱ متر و به ارتفاع ۷۰ سانتیمتر است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس گفت: بر اساس مطالعات صورت گرفته، اقدامات حفاظتی و مرمتی این اثر در آینده نزدیک آغاز میشود.
به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی فارس، سنگاب تاریخی مسجد جامع عتیق هماکنون در موزه پارس نگهداری میشود.