پیشنهاد استاندار خراسان رضوی برای تشکیل شورای المپیک اکو
فارس/ استاندار خراسان رضوی گفت: ایجاد و تشکیل شورای المپیک اکو با شعار «پیشرفت اقتصادی و پایداری انسانی با ورزش» می تواند در کشورهای عضو نقش موثری ایفا کند.
غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی در افتتاحیه بیست و هشتمین اجلاس شورای وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) که با حضور وزیر امور خارجه ایران و همتایانش در کشورهای عضو در یکی از هتلهای مشهد در حال برگزاری است، اظهار کرد: جهان امروز دارای هویتی چند گانه است که بر به رسمیت شناختن تنوعها و تکثرها استوار شده است و این ویژگی موجب میشود رویکرد یکجانبهگرایی به چند جانبه گرایی تبدیل شود و بازیگران حوزه بینالملل خود را با این واقعیت وفق دهند.
وی ادامه داد: امروز پشت جهان از یکجانبهگرایی خمیده است و اندیشه وفاق موجب میشود تا بتوانیم به کیمیای یگانگی در چندگانگی اندیشید و ریشه این آموزه را میتوان در خراسان فرهنگی کهن باز جست که بزرگانی همچون حکیم سنایی غزنوی، شیخ فریدالدین عطار نیشابور و مولانا جلالالدین بلخی که از پیشگامان آن بوده اند.
استاندار خراسان رضوی گفت: سازمان همکاری های اقتصادی اکو، نمودی از آن ایده آرمانی نمادین است، کشورهایی که در همسایگی هم، هم شانه با هم پیش میروند و برای برقراری توسعه اقتصادی پایدار با هم، هم نفس شدهاند. ایجاد و تشکیل شورای المپیک اکو با شعار «پیشرفت اقتصادی و پایداری انسانی با ورزش» میتواند در کشورهای عضو نقش موثری ایفا کند. این شورا نهادی غیر دولتی و متشکل از کشورهای عضو در سازمان همکاری اقتصادی خواهد بود.
استاندار خراسان رضوی بیان کرد: کلانشهر مشهد میتواند با داشتن ظرفیت زیاد منابع انسانی و صنعتی، در راه تحقق اهداف سازمان اکو گام بردارد و در این راستا بخشی از توانمندیهای این استان با اولویت شرکتهای دانش بنیان و با محصولات تجاری سازی شده در حاشیه اجلاس به نمایش گذاشته شده که امید است با همکاری و ظرفیت بانک اکو برای اجرای برخی از طرحها در یکی از استانها و کلانشهرهای عضو اکو، از زیرساخت روزآمد و کارآمد برخوردار شود.
مظفری افزود: خراسان مجموعهای از مفاخری است که جهان به آن میبالد و این مفاخر اکنون بخشی از میراث مشترک بشریت به شمار میآیند که باید این گنج را از گنجینه خارج کرد و آن را در معرض جهان قرار داد تا از آموزههای دیروز برای زندگی امروز بهرهها گرفته شود.
وی ادامه داد: اگر چرخه تبدیل دانش به اطلاعات، دانش به بینش و بینش به ثروت را بررسی کنیم، روشنتر خواهیم فهمید که این گنجینه غنی انسانی تا چه اندازه میتواند حتی به ثروتمند شدن اهالی این زیست بوم یاری رساند.