صدا و سیما/ رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی گفت: در مجموع ۸۱ درصد جرایم خراسان جنوبی در فضای سایبر را جرایم اقتصادی تشکیل میدهد.
رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی با اشاره به افزایش ۳۱ درصد جرائم سایبری در خراسان جنوبی در ۸ ماه گذشته، گفت:در خراسان جنوبی تقریباً با پنج جرم در فضای سایبری مواجه هستیم که شامل کلاهبرداریهای اینترنتی با ۴۶ درصد جرایم، برداشت اینترنتی از حسابهای بانکی افراد با ۳۳ درصد از کل جرایم، هتک حیثیت و نشر اکاذیب با ۱۲ درصد و جرایم علیه صحت و تمامیت دادهها ۴ درصد و مزاحمت اینترنتی دو درصد از مجموع جرایم پلیس فتای استان است.
سرهنگ الوانی افزود: در مجموع ۸۱ درصد جرایم سطح خراسان جنوبی در فضای سایبر را جرایم اقتصادی تشکیل میدهد.
وی گفت: بیشتر مجرمان سایبری شناسایی شده از استانهای دیگر، چون تهران، مازندران و … هستند و در واقع قربانیان هم استانیهای خراسان جنوبی هستند.
رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی افزود: در این پروندهها بیشتر عدم اطلاع و آگاهی هم استانیها مشهود است.
سرهنگ الوانی با اشاره به اینکه در حوزه کلاهبرداریهای اینترنتی بیشتر ترفند کلاهبرداران انتشار آگهی فروش کالاها در بستر سایتهایی چون شیپور و دیوار است، گفت: کلاهبرداران، آگهی در مورد فروش کالایی منتشر می کنند و قیمت بسیار پایین نسبت به قیمت بازار برای آن در نظر میگیرند.
وی افزود: قیمت پایین باعث ترغیب شهروندان به خرید می شود و پس از پرداخت بیعانه خبری از کالاها نیست.
رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی گفت: هم استانی ها باید این نکته را مدنظر قرار دهند که آدرس درگاه بانکی حقیقی با https آغاز میشود.
وی با اشاره به اینکه نوع دیگری از کلاهبرداریها ارسال پیامکهایی با عنوان ابلاغ قضائی است، گفت:باید به این نکته توجه داشت که پیامکهای ابلاغیه قوه قضائیه هیچ وقت از سر شماره تلفن همراه معمولی ارسال نمیشود بلکه با سر شمارهای است که از حروف لاتین تشکیل شده است.
رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی افزود: همچنین در این موارد در پیامک دادگستری و قوه قضائیه هیچ لینکی ارسال نمیشود بلکه به از او درخواست میشود که برای مشاهده ابلاغیه به سامانه ثنای خود مراجعه کند.
سرهنگ الوانی افزود: ترفندهای دیگر شامل ترفند ثبت نام جاماندگان سهام عدالت، ثبت نام مسکن ملی، ثبت نام وام فرزندآوری، ثبت نام وام با بهره پایین و پرداخت از یارانهها و … است.
بازار