سه هزار میلیارد ریال حقوق دولتی معادن خراسان جنوبی وصول نشده است
ایرنا/ بیرجند - ایرنا - مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت که از سال ۹۲ تاکنون حقوق دولتی معادن استان به میزان سه هزار میلیارد ریال معطل مانده و وصول نشده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا احمد آریافر روز چهارشنبه در نشست شورای معادن استان اظهار کرد: از سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۱ در خراسان جنوبی ۳۹۰ پروانه اکتشاف معدن صادر شده اما نه تمدید و نه ابطال شده است.
وی بیان کرد: برای تعداد زیادی از معادن پروانه بهرهبرداری گرفته شده بود که بیش از ۹ سال از تاریخ اعتبار آن گذشته اما هیچ اقدامی انجام نشده لذا به این مسئله ورود کردیم و در حال ابطال پروانه این معادن هستیم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی عنوان کرد: همچنین تعداد زیادی جواز تاسیس برای فرآوری مواد معدنی اخذ شده اما هیچ اقدامی صورت نگرفته لذا اینها را وادار کرده و پای کار آوردیم.
آریافر با اشاره به اینکه اگر خراسان جنوبی بخواهد توسعه یابد مبنای آن معادن و سرمایهگذاری در این زمینه است، گفت: ۳۹۱ پروانه معدنی در استان را ابطال کردیم و بزرگترین مزایده معدنی برای ۱۳۰ پروانه معدنی تا آخر امسال برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه در سال گذشته ۴۴ پروانه بهرهبرداری معدن با ۳۵ میلیون تن ذخیره صادر شده که این میزان ذخیره پایین است، گفت: بسته سرمایهگذاری معدنی را تدوین کردیم تا سرمایهگذاران ذخیره کافی برای فعالیت ۱۰ تا ۲۰ سال آینده داشته باشند.
آریافر عنوان کرد: در هشت ماه سال جاری ۲۱ فقره گواهی کشف با ذخیره قطعی ۳۴ میلیون و ۸۹۳ هزار و ۵۲۴ تن ذخیره قطعی به مساحت ۱۲۳ هکتار صادر شده است.
وی با اشاره به صدور ۲۵ فقره پروانه بهرهبرداری معدنی در خراسان جنوبی در این مدت گفت: این تعداد فقره با میزان ذخیره قطعی ۳۹۲ میلیون و ۴۶۹ هزار و ۴۹۳ تن با میزان اشتغالزایی ۲۵۷ نفر صادر شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی افزود: این تعداد پروانه در وسعت هزار و ۵۳۱ کیلومتر و با سرمایه گذاری بیش از پنج هزار و ۵۰۲ میلیارد ریال در استان صادر شده است.
آریافر ادامه داد: اکنون ۷۰۰ پروانه اکتشاف معدن در استان داریم که ۳۹۱ مورد تعیین تکلیف شده و به مزایده گذاشته خواهد شد.
وی اظهار کرد: در مجموع ۸۱۸ پروانه بهرهبرداری معدن در ۶ گروه اعلامی وزارت داریم که ۲۲۱ معدن غیرفعال است و ۲۷ درصد معادن استان نیارمند احیا است.
آریافر بر لزوم در نظر گرفتن پایانه حمل بار ریلی معدنی در مسیر راه آهن استان تاکید کرد و افزود: ضعف تکنولوژی و فرسودگی ماشینآلات در حوزه معادن استان مواجه هستیم.
وی عنوان کرد: از روی اول برای آزادسازی پهنههای معدنی استان ورود پیدا کردیم، ۲۵ هزار کیلومتر مربع از پهنههای استان در اختیار طرح تحول زمین شناسی بوده که به زودی آزادسازی آن انجام و در اختیار سرمایه گذاران خواهد شد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایهگذاری استانداری خراسانجنوبی هم گفت: در ۶ ماه نخست سال جاری ۱۵۷ واحد راکد را در استان احیا و فعال سازی کردیم.
مجتبی شریعتیفر افزود: از این تعداد ۷۱ واحد در حوزه معدن است و همچنین ۵۰ درصد تسهیلات حوزه صنعت و معدن استان در سال جاری به سمت و سوی فرآوری مواد معدنی رفته است.
وی با اشاره به اینکه گوهرسنگ یکی از زنجیرههای ارزش افزوده راهبردی استان است، بیان کرد: اکنون سند ملی گوهرسنگها در ایمیدرو در حال تدوین است و نماینده و راهبر استان در جلسات حضور پیدا میکند که نقش خراسانی جنوبی در این سند ویژه دیده خواهد شد.