نماد آخرین خبر

بازگشت شپشک به تاغ‌های درمان‌شده سرخه!

منبع
ايسنا
بروزرسانی
بازگشت شپشک به تاغ‌های درمان‌شده سرخه!

ایسنا/ رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از آلودگی ۵۰ هزار هکتار از تاغزارهای این استان به بیماری سفیدک سطحی و آفت شپشک خبر داد. 

حمیدرضا عبدوس، رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان اظهار کرد: این تاغزارهای آلوده در هفت شهرستان از هشت شهرستان استان وجود دارند.

وی از تاغزارها به عنوان مهمترین جنگل‌های دست‌کاشت در این استان نام برد و افزود: بیماری سفیدک سطحی یا آفت شپشک آسیب‌های جدی به تاج پوشش جنگل‌های دست کاشت تاغ در این استان وارد می‌کند.

رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با اشاره به قدمت این جنگل‌های دست‌کاشت ادامه داد: قدمت کاشت برخی از این جنگل‌های دست‌کاشت به قبل انقلاب نیز برمی‌گردد.

وی با اشاره به دلایل احتمالی آلودگی تاغ‌ها و شیوع این بیماری در جنگل‌های دست‌کاشت استان خاطرنشان کرد: تغییر شرایط اقلیمی، شرایط نامناسب محیطی، آلودگی نهالستان تولید نهال کویری، کاشت نهال‌های آلوده به سفیدک، تراکم زیاد پایه در هکتار و زادآوری بیش از حد، عدم اجرای تنوع گونه‌ای در احیاء مناطق بیابانی و...از دلایل احتمالی شیوع بیماری سفیدک سطحی تاغ است.

وی با اشاره به نقش مهم و حیاتی تاغزارها در جلوگیری از پیشروی بیابان در مناطق جنوبی استان گفت: این جنگل‌ها که از مهمترین سرمایه‌های طبیعی استان محسوب می‌شوند به دلیل وجود این بیماری در معرض خطر جدی قرار دارند.

عبدوس با بیان اینکه طی دوره های قبل با هدف مبارزه با این بیماری اقدامات کنترلی در استان انجام شده تصریح کرد: متاسفانه بازدید اخیر کارشناسان فاتر امور بیابان و حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از تاغزارهای منطقه صوفی آباد شهرستان سرخه نشان می‌دهد که با وجود این اقدامات کنترلی و قطع و برش تاغزارهای دارای آلودگی شدید، به علت عدم اجرای اقدامات پیشگیرانه موثر، بیماری و آفت شپشک دوباره بر روی پایه‌های جست زده این تاغ‌ها، مستقر شده است.

وی بر لزوم اقدامات پیشگیرانه جدی در این راستا تاکید و خاطرنشان کرد: کارشناسان تاکید دارند که باید در قالب یک طرح پایش مجدد، می‌بایست عوامل خسارت زا مجددا شناسایی شده و فرآیند رصد و پایش عرصه‌های آلوده و اقدامات پیشگیرانه در دستور کار منابع طبیعی استان قرار گیرد.

رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: بیماری سفیدک سطحی تاغ، یکی از بیماری‌های مهم و با درصد خسارت بالا بر روی درختچه‌های تاغ است که در چند سال اخیر به شدت تاغزارهای استان سمنان را تهدید کرده است. متاسفانه در اثر شدت بالای آلودگی بیماری سفیدک به همراه آفت شپشک سفید در مواردی موجب تضعیف و نهایتا خشک شدن درختچه‌های تاغ در استان شده است.

آخرین خبر سمنان در اینستاگرام :
https://instagram.com/semnan_today