حجم سرمایهگذاری صنعت کهگیلویه و بویراحمد به ۵۷ همت رسید
ایرنا/ مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: حجم سرمایه گذاری حوزه صنعت این استان از ۱۶ هزار میلیارد ریال در ۲ سال گذشته به ۵۷ همت (معادل ۵۷۰ هزار میلیارد ریال رسیده است.
امیر تیمور موسویان، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: با صدور پروانه بهره برداری پتروشیمی گچساران میزان سرمایه گذاری صنعتی استان از ۱۶ هزار میلیارد ریال به ۵۷۰ هزار میلیارد ریال رسیده است که این مهم یک جهش صنعتی بزرگ در استان بوده است.
وی افزود: اشتغال در حوزه صنعت استان به ۹ هزار و ۹۲۷ نفر رسیده است و رشد ۱۴ درصدی را نشان می دهد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: با توجه به ظرفیت سنجیهای انجام شده، ۵۸ پیشنهاد سرمایه گذاری در شهرستان های مختلف استان ارایه شده است.
موسویان تاکید کرد: بخش زیادی از طرحهایی که پیشنهاد داده شده در حوزه صنایع پایین دست نفت وگاز و پتروشیمی است و به زودی در اختیار مجموعه ارشد استان و رسانهها قرار میگیرد.
وی ابراز کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد، استانی یک درصدی است و ظرفیتهای خوبی در بخشهای معدنی، صنعتی و تجاری دارد با این حال، از یک عقبماندگی تاریخی رنج میبرد و محکوم به توسعه نامتوازنی است که در گذشته بر استان روا شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: دولت در بسیاری از استانها سرمایهگذاریهای بزرگی انجام داده که این استان از این لحاظ سهمیهای ندارد و هیچیک از هلدینگهای بزرگ کشور در این استان نمایندگی ندارند.
موسویان تاکید کرد: ۵۴۰ واحد صنعتی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که ۸۰ مورد از آن ها زیر ظرفیت تولید کار می کنند و به دلایل مختلفی از جمله نبود تسهیلات کافی و سرمایه در گردش و کمبود مواد اولیه با مشکل مواجه اند.
وی تصریح کرد: سال گذشته تعداد واحدهای تولیدی استان که با مشکل مواجه بودند تقاضای ۱۵ هزار میلیارد ریال تسهیلات داده بودند که از این میزان ۲ هزار و ۴۱۰ میلیارد ریال تسهیلات معادل ۱۷ درصد که سهم بخش صنعت استان بوده به صورت ۱۰۰ درصد پرداخت شد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: ناترازی بین منابع و مصارف بانک های استان سبب شده تا پرداخت تسهیلات مورد نیاز واحدهای تولیدی مشکل دار استان با مشکل روبرو شود .
موسویان افزود: چنانچه پتروشیمی گچساران که سالانه قریب به ۳۵۰ هزار میلیارد ریال چرخش مالی دارد، این منابع مالی را به بانکهای استان انتقال دهد، بسیاری از چالشهای صنعتی استان در حوزه نقدینگی مرتفع خواهد شد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: همچنین استاندار محترم استان از صندوق توسعه ملی هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان قول گرفتهاند که این مبلغ در صورت تخصیص، گرههای زیادی را باز خواهد کرد.
وی تاکید کرد: ۶۳ میلیون دلار ارز به ۱۴ واحد صنعتی غذایی، شیمیایی و دارویی تخصیص یافت که در تاریخ تجاری استان بی سابقه بوده است.
حرکتهای امید بخش و تحول زایی در دولت چهاردهم برای حمایت از تولید داخلی وجود دارد و تداوم طرحهای حمایتی و توسعه و بهبود آنها میتواند پیامی روشن به تولیدکنندگان باشد که دولت میتواند استانداردهای صنعتی و تولیدی امروز و آینده ایرانیان را بهبود بخشد.