استاندار: اقتصاد چندمحصولی، هدف سند "یزد پایدار" است
ایرنا/ استاندار یزد با تأکید بر اهمیت پژوهش در توسعه پایدار، از تنظیم سند «یزد پایدار» خبر داد و لزوم ارتقای سهم تحقیق و توسعه (R&D) در تولید ناخالص داخلی را یادآور شد و اقتصاد چند محصولی را هدف این پروژه اعلام کرد.
محمدرضا بابایی، استاندار یزد در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر استان در سال ۱۴۰۳، پژوهش را زیربنای توسعه دانست و اظهار کرد: جامعهای موفق و پیشرفته است که بر مدار نخبگان، شایستگان علمی و پژوهشی بچرخد و تصمیمگیران آن از سوی نهادهای علمی و پژوهشی پشتیبانی شوند.
وی با بیان اینکه پژوهش، اساس دانش است و توسعه دانش نیز در سایه پژوهش ممکن میشود، افزود: پژوهش نه تنها علم را شکوفا میکند، بلکه به توسعه و ارتقای آن نیز منجر میشود.
استاندار یزد همچنین به تفاوت شاخص شدت تحقیق و توسعه (R&D) در ایران و سایر کشورهای همسطح اقتصادی اشاره کرد و اظهار داشت: شاخص شدت تحقیق و توسعه در کشورهای مشابه ایران بیش از ۱.۵ درصد تولید ناخالص داخلی است و در کشورهای پیشرفته این میزان به پنج درصد میرسد، در حالی که این عدد در کشور ما تنها ۰.۸ درصد است، رهبر معظم انقلاب بارها بر لزوم افزایش این رقم به سه درصد و حتی چهار درصد تأکید کردهاند.
بابایی در ادامه افزود: بررسیها نشان میدهد هزینههای تحقیق و توسعه در بنگاههای تجاری تأثیر بیشتری بر ارتقای نوآوری و رشد اقتصادی دارد، بنابراین باید تلاش کنیم پژوهشها هرچه سریعتر به مرحله فناوری برسند و در بخشهای اقتصادی استان اثرگذار باشند.
وی از تنظیم سند «یزد پایدار» به عنوان رویکرد جدید توسعه در استان خبر داد و گفت: یکی از شاخصهای اقتصاد پایدار، توجه به تحقیق و توسعه (R&D) است که منجر به ایجاد اقتصاد چندمحصولی و با ثبات میشود، نفوذ فناوری و نوآوری در بخشهای اقتصادی، توسعه زنجیرههای ارزش، اولویت دادن به پژوهش و فناوری در اعتبارات دولتی، و توجه به فناوریهای نوظهور مانند هوش مصنوعی، از جمله رویکردهای این سند است.
استاندار یزد بر اهمیت ارتباط میان صنعت و دانشگاه تأکید کرد و گفت: همواره شاهد گسست میان پژوهش و تولید در کشور بودهایم، این موضوع که از آن به عنوان ارتباط صنعت با دانشگاه یاد میشود، نیازمند آسیبشناسی جدی است تا راهحلهای مؤثری برای ایجاد ارتباط محکم و معنادار ارائه شود.
در پایان، بابایی از همه پژوهشگران، فناوران و اندیشمندان استان خواست تا با همراهی و همفکری خود مسیر تحقق اهداف سند یزد پایدار را هموار کنند و یزد را به مقصدی برای جذب طبقه خلاق تبدیل کنند.