آغاز طرح پرعیارسازی یا غنیسازی فسفات چرام
باشگاه خبرنگاران/ طرح غنی سازی فسفات چرام با هدف افزایش عیار فسفات استخراج شده کوه لار در این شهرستان و تبدیل به مواد عالی مورد نیاز صنایع جانبی به اجرا درآمده است.
امیر تیمور موسویان، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اظهار کرد: کارخانه پرعیار سازی فسفات چرام سالانه ۲۰۰ هزار تن سنگ معدن فسفات را غنی سازی و به مواد اولیه مورد نیاز صنایع جانبی مثل کارخانجات تولید اسید فسفریک تبدیل میکند.
امیر تیمور موسویان افزود: با اجرای این طرح صنعتی گره عملیات استخراج و بهره برداری از معدن فسفات چرام گشوده میشود.
وی اضافه کرد: معدن فسفات چرام با ذخیره قطعی ۸۱ میلیون تن و ذخیره احتمالی ۲۰۰ هزارتن ماده معدنی بزرگترین معدن فسفات ایران به شمار میرود.
مدیر کل صنعت ، معدن و تجارت استان گفت: طرح استخراج و بهره برداری از این معدن ۱۸ سال پیش به اجرا درآمد ولی به علت عیار ۸ درصد فسفات، سرمایه گذاری در این معدن توجیه اقتصادی نداشت، به همین خاطر این معدن سالها دست نخورده باقی مانده است.
موسویان با بیان اینکه با اجرای طرح پرعیارسازی فسفات این مشکل برطرف و زمینه بهره برداری از این معدن فراهم میشود افزود: این کارخانه کیفیت عیار فسفات معدن کوه لار را از ۸ تا ۲۵ درصد ارتقا میدهد و برای بهره برداری نهایی آماده میکند.
وی میزان سرمایه گذاری طرح را ۶۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: اجرای این طرح صنعتی ۱۰۰ شغل مستقیم ایجاد میکند.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان با بیان اینکه این کارخانه سالانه ۲۰۰ هزار تن مواد اولیه صنعت تولید اسید فسفریک چرام را تامین میکند اضافه کرد: این واحد صنعتی که در حاشیه معدن فسفات لار در حال ساخت است ۷۰ درصد پیشرفت کاری دارد.
آقاجانلو معاون وزیر صمت در امور معادن در مراسم کلنگ زنی این طرح گفت: تکمیل زنجیره فرآوری فسفات برای ارزش افزوده بیشتر در دستور کار قرار خواهد گرفت.
نماینده مردم شهرستانهای کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی هم گفت: ماده اولیه معادن به علت نبود کارخانه فرآوری به صورت خام از استان خارج و هزارکیلومتر دورتر فرآوری میشود.
حجت الاسلام موحد خواستار تکمیل زنجیره بهره برداری بوکسیت استان شد.