پایان روزهای خوب مردم اصفهان با زایندهرود
فارس/ خروجی سد زایندهرود از صبح سهشنبه ۲۰ آذرماه کاهش یافت و توزیع آب برای نخستین نوبت کشت پاییزه در شبکههای آبیاری اصفهان عملاً از سد قطع شد.
رودخانه زیبا و زندگیبخش زایندهرود بهعنوان بزرگترین رودخانه فلات مرکزی ایران شناخته میشود. این رود که روزگاری پرآبترین رودخانه سرزمینهای مرکزی ایران به شمار میرفت، چندین سرچشمه مختلف در کوههای زاگرس دارد.
سرچشمه اصلی زایندهرود اما در منطقه کوهرنگ استان چهارمحال و بختیاری است. پس از جاریشدن رود و سرازیرشدن آن بهسوی اصفهان چندین رود کوچکتر هم به آن پیوسته و با هم زایندهرود را شکل میدهند. شامگاه جمعه ۲ آذر ماه خروجی سد زایندهرود و رهاسازی آب در بستر رودخانه در یک دوره زمانی مصوب برای تأمین بخشی از نیاز آبی کشت غلات پاییزه کشاورزان و توزیع آب در شبکههای آبیاری به صورت موقت افزایش یافت.
توزیع آب ابتدا در شبکههای آبیاری غرب اصفهان ازجمله نکوآباد، نجفآباد، خمینیشهر و فلاورجان انجام شد و پس از آن در شبکههای آبیاری بخش مرکزی و رودشت (شرق اصفهان) توزیع آب انجام شد. اما خروجی سد زایندهرود از صبح سهشنبه ۲۰ آذرماه کاهش یافت و توزیع آب برای نخستین نوبت کشت پاییزه در شبکههای آبیاری اصفهان عملاً از سد قطع شده است.
اکنون حجم کمی از آب در رودخانه جریان دارد با این حجم نیز در شبکههای آبیاری بخش نکوآباد و آبشار، آب جریان داشت اما عملاً از شامگاه سهشنبه شبکه رودشت و از صبح چهارشنبه شبکه آبشار (شرق اصفهان) از مدار خارج شدند و توزیع اولین نوبت آب پایان یافت.
سد زایندهرود هم اینک بیش از ۱۶۰ میلیون مترمکعب آب دارد. متناسب با شرایط آب و هوایی و میزان بارشها بازگشایی آب برای دوره بعد برنامهریزی میشود.