نماد آخرین خبر

عمارت باشکوه عصر زندیه بوشهر در حال فروریزی است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
عمارت باشکوه عصر زندیه بوشهر در حال فروریزی است

ایرنا/ رئیس بنیاد ایران شناسی شعبه بوشهر گفت: سالها بی‌توجهی به عمارت طبیب به عنوان یکی از شاهکارهای تاریخی عصر زندیه در بوشهر باعث شده تا این اثر منحصر به فرد در معرض فروریزی قرار گیرد.

عبدالکریم مشایخی، رئیس بنیاد ایران شناسی شعبه بوشهر اظهار کرد: در بافت تاریخی بوشهر، محله کوتی و ضلع شرقی کنسولگری انگلیس عمارتی باشکوه است که پیشینه تاریخی آن به آغازین سال‌های حضور انگلیسی‌ها در دوره زندیه و حکومتگران خاندان آل مذکور می‌رسد.
وی با اشاره به اینکه چند اتاق این عمارت از داخل فرو ریخته است یادآور شد: این عمارت که به نام عمارت «قماش» هم مشهور است روزگاری مکانی برای نگهداری پارچه‌های انگلیسی بود که کمپانی هند شرقی انگلیس به احتمال حدود سال ۱۷۷۰م/ ۱۱۸۳ه.ق میلادی آن را در اختیار گرفته بود.
مشایخی تصریح کرد: در سال‌های بعد تا زمان حضور انگلیسی‌ها در بوشهر (دوران زمامداری مصدق) این بنا در اختیار دولتمردان انگلیس بود چرا که نایب کنسولگری انگلیس و کلیسای ظهور عیسی مسیح (ع) هم که در سال ۱۹۱۱م/ ۱۳۲۸ه.ق به وسیله “نورمن شارپ” ساخته شد در جوار این عمارت قرار داشت.
رئیس بنیاد ایران شناسی شعبه بوشهر ادامه داد: از دوران پهلوی به بعد این عمارت در اختیار خاندان طبیب قرار گرفت و معمران بوشهری که اعتماد فراوانی به طبابت دکتر سید علی طبیب داشتند و ایشان را پزشکی حاذق و آگاه به بیماری‌های بومی می‌دانستند، همواره در سالن ورودی اتاق دکتر در انتظار بودند که نوبت آنها برسد و در ملاقات با این پزشک حاذق بوشهری، تجویز داروهای مناسب درمانی برای دردهای ناخواسته خود به دست آورند.
وی گفت: بنابراین برای همه خانواده‌های قدیمی بوشهری این عمارت تاریخی نمادی از طبابت خاندان بزرگ طبیب بود که از دوران ناصری، جد این خاندان با نام سید عبدالرضا حافظ الصحه به معالجه بیماران آنان اهتمام ورزیده بود.
مشایخی افزود: امروز و بعد از سال‌ها بی‌توجهی، این عمارت باشکوه عصر زندیه در حال فروپاشی است و اگر در فصل زمستان استحکام بخشی نشود به زودی شاهد فروپاشی این بنای باشکوه با شناشیر زیبای آن خواهیم بود.
معاون میراث اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر نیز گفت: عمارت طبیب که در خیابان خلیج فارس، محله قدیم بهبهانی ها واقع شده در سال ۱۳۷۷ با شماره ثبت ۲۲۵۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
نصرالله ابراهیمی افزود: براساس بند الف ماده ۹۸ قانون برنامه ششم توسعه دستگاههایی که بنای تاریخی در اختیار دارند مکلف به برنامه مطالعاتی، حفاظت، پزوهش، مرمت و احیای آن از محل اعتبارات منابع داخلی با نظارت میراث فرهنگی هستند.
وی با اشاره به اینکه این بنا در تملک یکی از دستگاههای اجرایی استان بوشهر است یادآور شد: همچنین براساس ماده ۲۷ قانون الحاق مقررات دولت دستگاههای دولتی می توانند بناهای تاریخی را به میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یا بخش خصوصی واگذار کند.

آخرین خبر بوشهر در اینستاگرام :
https://instagram.com/bushehr_akhbar