ضرورت امنیتزیستی حیاتوحش در سرمای کوهستان
فارس/ مسئول حیاتوحش ادارهکل حفاظت محیطزیست مازندران گفت: امنیت مهمترین فاکتور برای بقای حیاتوحش و تضمین پایداری حیاتوحش بوده و آن را از حیاتوحش دریغ نکنیم.
کوروس ربیعی، مسئول حیاتوحش ادارهکل حفاظت محیطزیست مازندران اظهار کرد: حیاتوحش در شرایط بروز سرما و یخبندان در مناطق کوهستانی نیازمند حمایت جامعه بومی محلی هستند. وی افزود: جابهجایی پستانداران و مهاجرت از مناطق مرتفع به نواحی دامنهای و ارتفاعات پایینتر برای دستیابی به منابع غذایی اجتنابناپذیر است.
مسئول حیاتوحش ادارهکل حفاظت محیطزیست مازندران بیان کرد: باتوجه برودت هوا، بارش برف و بروز یخبندان، جمعیتهای جانوری بهویژه پستانداران علفخوار در دستیابی به محیطهای فاقد پوشش برف و یخبندان مجبور به جابهجایی به حد پایین دامنه زیستگاهی خود در مناطق هستند.
ربیعی تصریح کرد: با توجه به وضعیت مناسب بارشهای فصل رشد گیاهی در بهار و تابستان، خوشبختانه وضعیت پوشش علوفهای مناطق و مراتع ییلاقی مطلوب است.
وی با تاکید بر اینکه مهم حفظ امنیت زیستی برای وحوش است، خاطرنشان کرد: در این صورت فصل سرد و یخبندان را که این روزها با آن مواجه هستیم و اتفاقا همزمان با فصل جفتگیری علخواران وحشی ( کل و بز و قوچ و میش) در مناطق مازندران است را با حفظ امنیت سپری کنند.
مسئول حیاتوحش ادارهکل حفاظت محیطزیست مازندران گفت: همگان بهویژه جوامع محلی واقع در اطراف مناطق با حمایت از حیاتوحش، در صورت مشاهده هرگونه تخلف مراتب به نزدیکترین پاسگاههای محیطبانی اطلاعرسانی کنند.
ربیعی با اشاره به اینکه حیاتوحش، سازوکار لازم برای تابآوری و تحمل در شرایط سخت و دشوار را دارند، خاطرنشان کرد: طبیعت در طول تاریخ تکاملی این جانوران را متحمل و مقاوم کرده که مهم عدم مداخله و آسیبرسانی به حیاتوحش و حفظ امنیت در دوران بحرانی از همگان همراهی برای حفاظت از حیاتوحش مورد انتظار است.
وی با بیان اینکه مناطق کوهستانی و صخرههای البرز مرکزی شمالی بهعنوان مهمترین زیستگاه کلبز و قوچ و میش وحشی، بهدلیل قلل بلند و مرتفع از زمستانهای سرد و یخبندانهای نسبتا طولانی برخوردار هستند، اظهار کرد: حیاتوحش در این مناطق نیازمند جابهجاییهای طولانی و فصلی هستند که امنیت مهمترین فاکتور برای بقای حیاتوحش و تضمین پایداری حیاتوحش بوده و آن را از حیاتوحش دریغ نکنیم.