نماد آخرین خبر

۱۷۵ مقاله به چهارمین همایش ملی پژوهش‌های نوین علوم دامی ایران ارسال شد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
۱۷۵ مقاله به چهارمین همایش ملی پژوهش‌های نوین علوم دامی ایران ارسال شد

ایرنا/ معاون آموزشی دانشگاه بیرجند گفت: ۱۷۵ مقاله به چهارمین همایش ملی پژوهش‌های نوین علوم دامی ایران با محوریت تنش‌های محیطی به میزبانی دانشگاه بیرجند ارسال شد.

سیدجواد حسینی، معاون آموزشی دانشگاه بیرجند اظهار کرد: در این همایش یک روزه تعدادی از مقالات دریافت شده در قالب سخنرانی ارائه می‌شود.

وی با اشاره وضعیت دام و طیور و لزوم انجام پژوهش‌های نوین در این حوزه بیان کرد: ایران رتبه هشتم تولید گوشت آسیا و پانزدهم جهان، رتبه نخست تولید مرغ آسیا و هفتم جهان، رتبه ۶ تولید تخم مرغ آسیا و ۲۰ جهان و مقام ۶ تولید شیر آسیا و ۱۸ جهان را به خود اختصاص داده است.

دبیر همایش ملی پژوهش‌های نوین علوم دامی ایران در دانشگاه بیرجند ادامه داد: بیش از ۷۰ درصد تولیدات طیور خراسان جنوبی از جمله گوشت و تخم مرغ به استان‌های مجاور ارسال می‌شود.

وی تاکید کرد: علاوه بر ابعاد بین المللی این همایش، پرداختن به راه حل‌های علمی در مواجهه با تنش‌های محیطی و کاهش خسارات وارد شده به صنعت، بر پایداری اقتصادی صنعت دام و طیور در منطقه و جلوگیری از تخلیه جمعیتی نقشی بسیار موثری دارد.

حسینی واشان افزود: همچنین امنیت زیستی و به تبع آن امنیت غذایی حاصل از تولید پایدار و کنترل عوامل مخل فرآیندهای طبیعی تولید از جمله بیوتروریسم از جمله عوامل مهم و البته مغفول است که بر اقتصاد و تولید در بخش دام و طیور تاثیر گذار بوده و انتظار می‌رود اجماع جهانی حاصل از هم‌اندیشی و همایش‌های علمی در حل این مشکلات راه گشا باشد.

دبیر همایش ملی پژوهش‌های نوین علوم دامی ایران در دانشگاه بیرجند با بیان اینکه هر دو سال یکبار این همایش علمی در دانشگاه بیرجند برگزار می‌شود، اظهار کرد: در سال‌های گذشته همت و حمایت کارآفرینان استان حامی ما بوده و باعث شده صنعت و دانشگاه در کنار هم باشند.

راه‌اندازی سامانه پرتودهی در دانشگاه بیرجند، به زودی

ابوالفضل اکبرپور، معاون پژوهش، فناوری و نوآوری دانشگاه بیرجند هم گفت: پژوهش‌های نوین علوم دامی می‌تواند در حوزه امنیت غذایی، بهبود کیفیت محصولات دامی، ارتقای سلامت جامعه و توسعه پایدار نقش مهمی ایفا کنند.

اکبرپور از راه‌اندازی سامانه پرتودهی در دانشگاه بیرجند به زودی خبر داد و افزود: یکی از کاربردهای پرتوها در حوزه امور دامی که جزو دستاوردهای نوین محسوب می‌شود تشخیص و کنترل بیماری‌ها به خصوص شناسایی سریع بیماری‌های عفونی است.

وی ادامه داد: شناسایی بیماری‌های مشترک بین انسان و دام، ارزیابی کیفیت خوارک دام و طیور، افزایش ایمنی و بهداشت مواد غذایی، پرتودهی مواد غذایی مانند گوشت از طریق فناوری‌های هسته‌ای، اصلاح نژاد و بهبود ژنتیکی، کنترل آفات، مدیریت بهینه منابع آب و خاک برای دامپروری، کاهش آلودگی محیط زیست از دیگر کاربردها است.

معاون پژوهش، فناوری و نوآوری دانشگاه بیرجند یادآور شد: روز گذشته تفاهم‌نامه سه‌جانبه راه‌اندازی سامانه‌های پرتودهی محصولات کشاورزی بین سازمان انرژی اتمی، دانشگاه بیرجند و سازمان جهاد کشاورزی منعقد شد.

وی افزود: دانشگاه بیرجند دارای حدود ۱۲ هزار و ۳۳۴ دانشجو، ۳۴۴ عضو هیئت علمی، ۱۷۰ آزمایشگاه تحقیقاتی و آموزشی و آزمایشگاه مرجع با تجهیزات هایتکت بوده و از ظرفیت آزمایشگاهی دانشگاه در حوزه کشاورزی می‌توان بهره‌مند شد.





آخرین خبر خراسان جنوبی در اینستاگرام :
https://instagram.com/skhorasan_today