نماد آخرین خبر

قصه اراده زنان خراسان جنوبی؛ عبور موفقیت‌آمیز از «موانع»

منبع
مهر
بروزرسانی
قصه اراده زنان خراسان جنوبی؛ عبور موفقیت‌آمیز از «موانع»

مهر/ بیرجند- بانوان خراسان جنوبی هر چند در مسیر رسیدن به اهداف خود با موانع فراوانی رو به رو بودند ولی با اراده این مسیر را پشت سر گذاشتند.

خبرگزاری مهر گروه استان‌ها: امروز در تقویم ما به برکت روز میلاد حضرت فاطمه (س) روز گرامیداشت مقام زن و مادر نامگذاری شده است. خیلی‌ها سعی می‌کنند که به مناسبت این روز هدیه‌ای هر چند کوچک برای مادر و یا همسرشان تهیه کنند تا نشانی باشد بر اینکه دوستشان دارند و قدردان زحمات آنان هستند.

اما به نظر می‌رسد که در این روز باید از حصار تکرارها خارج شد و فارغ از قدرشناسی‌ها و هدیه دادن‌ها که آن هم ارزشمند است پای درد دل بانوان این سرزمین نشست و از خواست‌ها و مطالبات آنان گفت.

گذر از موانع

بانوانی که گاه در مسیر رسیدن به هدف خود طعنه‌ها و کنایه‌ها شنیدند و با موانعی رو به رو شدند ولی عزم و اراده پولادین آنان بر همه این موارد غلبه کرد و این روزها افتخارآفرین خانواده، شهر و استان خود هستند.

زنانی که ثابت کردند باید بعد از انتخاب مسیر درست، گوش‌ها را بر کنایه‌ها بست و با اراده در مسیر اهداف تلاش کرد.

اول به سراغی بانویی می‌رویم که در حوزه صنایع دستی خراسان جنوبی نام آشنا است.

برای احیای توربافی در روستای محل زندگی اش تلاش فراوان کرده و امروز خرسند است که توانسته برای بسیاری از بانوان کارآفرینی داشته باشد.

عزم پولادین برای ایجاد کارآفرینی

فاطمه ذاکریان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: خاطرم هست ۲۰ سال قبل روزهای اولی که برای ایجاد اشتغال و کارآفرینی بانوان در رشته «توربافی» تلاش می‌کردم وقتی همسر آن خانم مرا می‌دید حتماً طعنه‌ای را حواله ام می‌کرد و می‌گفت از روزی که همسرم کار می‌کند دیگر از من به عنوان همسرش حرف شنوی ندارد!

وی افزود: اما امروزه آقایان به این باور رسیده‌اند که زنان توانایی‌های ارزشمندی دارند و می‌توانند در اجتماع حضور فعال داشته باشند.

این بانوی کارآفرین حوزه صنایع دستی گفت: همان روزها من در خراشاد محصولات تولیدی بانوان را جمع‌آوری می‌کردم به امید اینکه در بیرجند و در فروشگاهی عرضه کنم ولی این روزها به برکت ثبت جهانی خراشاد و ایجاد جمعه بازار، روستای ما شهرت جهانی به خود گرفته است.

بیمه؛ مشکل اصلی بانوان فعال حوزه صنایع دستی

ذاکریان یادآور شد: در حال حاضر مشکل اصلی بانوان فعال در حوزه صنایع دستی خراسان جنوبی نبود بیمه است و من بارها و بارها این مشکل را به مسئولان استانی و کشوری گفته‌ام ولی هنوز این مشکل پابرجاست و حل نشده است.

وی افزود: زنان هنرمند صنایع دستی اگر بیمه شوند بی شک با انگیزه بیشتری مشغول کار و فعالیت خواهند شد.

بانوی دیگر که پای سخن او نشستیم مریم همتی بانوی موفقی است که در سال‌های ۸۷، ۸۸ و ۹۲ به عنوان کارآفرین نمونه انتخاب شده و در سال‌های ۷۹، ۸۰، ۸۴، ۸۹، ۹۴ و در سال ۹۹ جاری تعاونی زنان روستایی که او راه‌اندازی کرده به عنوان تعاونی برتر زنان روستایی در سطح ملی برگزیده شده است.

همتی بیان کرد: در دهه ۷۰ وقتی به مسئولین امر می‌گفتم می‌خواهم تعاونی زنان روستایی را راه‌اندازی کنم، با تعجب می‌گفتند بگذارید اول استان‌های توسعه یافته‌تر کار را شروع کنند تا نوبت به ما برسد.

این بانوی کارآفرین بیان‌کرد: به مسئولین می‌گفتم کدام استان را توسعه یافته و بزرگ‌تر از خراسان بزرگ می‌دانید و آنها در جواب می‌گفتند ولی ما در جنوب خراسان زندگی می‌کنیم و از من پاسخ شنیدند که من جنوب خراسان را دست کم نمی‌گیرم.

خانم‌ها را به عنوان وام گیرنده قبول نداشتند

وی با بیان اینکه در نهایت با سختی فراوان تعاونی را راه‌اندازی کردیم، افزود: همزمان با من ۳۱ بانوی دیگر در سایر استان‌ها نیز تعاونی زنان روستایی را راه‌اندازی کردند.

وی گفت: بعد از شروع فعالیت تعاونی زنان روستایی زنان مود باز هم سختی‌ها ادامه داشت و حتی در همان ۲۶ سال پیش وقتی برای دریافت وام معرفی شدیم، متولیان بانک می‌گفتند ما خانم‌ها را نه به عنوان گیرنده و نه ضامن قبول نمی‌کنیم!!

مدیرعامل تعاونی زنان روستای مود شهرستان سربیشه با بیان اینکه همه این جملات برای ما درد بود، اظهار کرد: شاید این گفته‌ها برای دختر و زن امروزی در دهه ۹۰ کمی عجیب باشد ولی ما با خط شکنی و تلاش و اثبات خودمان توانستیم مسیر را برای آیندگان تسهیل کنیم.

حس خوب کوهنوردی حرفه‌ای

بانوی دیگری که با او به گفتگو نشستیم خانم مریم حمیده زاده است که ثابت کرده در هر سن و سالی می‌توان ورزش را شروع کرد و روزهای خوبی را با کوهنوردی برای خود رقم زد و این حس را به دیگران منتقل نمود.

وی اظهار کرد: من ۳۰ سال معلم پایه اول ابتدایی بودم ولی بعد از بازنشستگی تصمیم گرفتم و برای فرار و رهایی از آن چیزی که افسردگی دوران بازنشستگی می‌نامند به باشگاه بروم.

این بانوی ورزشکار با اشاره به اینکه در همان باشگاه با یک تیم حرفه‌ای کوهنوردی آشنا و با آنان همراه شدم، ادامه داد: در حال حاضر ۵ سال است که به صورت حرفه‌ای کوهنوردی می‌کنم و حتی توانسته‌ایم با دوستان در خارج از استان تا قله تفتان نیز برویم.

از طعنه‌ها عبور کردم

حمیدزاده گفت: در طول این پنج سال اگر مسافرت نبوده‌ام برنامه کوهنوردی ام ثابت برقرار بوده است و این در حالیست که وقتی کارم در ورزش را شروع کردم، برخی به خاطر وزن بالایی که داشتم با طعنه به من می‌گفتند «تو!، تو می‌توانی از کوه بالا بروی!»

وی درباره خواست‌های بانوان ورزشکار بیان کرد: به نظرم بانوان ورزشکار در وهله اول نیازمند حمایت خانواده هستند و در کنار این حمایت می‌توانند با آسودگی خاطر فعالیت داشته باشند.

این بانوی ورزشکار خراسان جنوبی گفت: در طول این پنج سال هیچ گاه از مسئولین تقاضایی نداشتم چرا که نمی‌خواستم آرامشی را که با ورزش و کوهنوردی به دست آورده‌ام را درگیر و دار مسائل اداری و… از دست بدهم.

وی اظهار کرد: در حوزه ورزش و به ویژه کوهنوردی یکی از مشکلات، هزینه‌های بالای وسایل مورد نیاز است و به عنوان مثال ورزشکار باید کفش ویژه کوهنوردی در برف، کفش ویژه کوهنوردی در صخره و … را داشته باشد.

بی انصافی است که گزارش روز زن را بنویسیم ولی سخن از مادران شهید به میان نیاوریم و خاطره‌ای از آنان نگوییم.

یاد می‌کنیم از بانو نرگس حسین زاده که بهمن ماه سال گذشته در گفت و گوی با خبرنگار مهر از روزهای مبارزه گفت. روزهایی که او نیز طعنه‌ها شنیده بود ولی با صلابت و با انگیزه به راه خود ادامه داد و فرزندش علی سندروس نیز در مسیر پیروزی انقلاب به شهادت رسید.

ماجرای «سیزده امامی ها»، یادی از یک بانو

بانو نرگس حسین زاده اظهار کرده بود که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی وقتی ما به راهپیمایی و تظاهرات می‌رفتیم عده‌ای با طعنه به ما می‌گفتند که باز «سیزده امامی ها» بیرون آمدند. (چون ما به آیت‌الله خمینی امام خمینی می‌گفتیم این طعنه را می زدند»

وی بیان کرد: ولی برای ما که عاشق راه امام (ره) بودیم این صحبت‌ها تأثیری در اراده مان ایجاد نمی‌کرد.

گفتنی است فاطمه بصیری پور، مسئول بسیج جامعه زنان سپاه انصارالرضا (ع) نیز درباره برنامه‌های هفته گرامیداشت مقام زن گفت: در هفته زن، یاد و خاطره هفت شهید زن خراسان جنوبی نیز گرامی داشته خواهد شد و تکریم از مادران و همسران شهدا در دستور کار قرار دارد.

اشاره به برنامه‌های هفته بزرگداشت مقام زن

وی اضافه کرد: یکی دیگر از برنامه‌های مهم هفته زن، جشنواره‌های «حریم زیبایی» است که با هدف هویت‌سازی برای زن مسلمان و برجسته‌سازی نقش او در تحولات اجتماعی برگزار خواهد شد.

مسئول جامعه زنان سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی افزود: در راستای ارتقای تغذیه سالم خانواده، جشنواره‌هایی بر اساس اصول حلال اسلامی نیز برگزار خواهد شد، همچنین همایش «مادران قهرمان پرور» و تجلیل از ورزشکاران و نخبگانی که زیر ۴۰ سال سن دارند و سه فرزند یا بیشتر دارند، از دیگر برنامه‌های این هفته است.

اغراق نیست اگر بگوییم زنان ما علی رغم موانع در طول ده‌های گذشته در سایه حکومت دینی به موفقیت‌های بزرگی رسیده‌اند و خودشان مصداق دیگری از «ما می توانیم» شده‌اند.





آخرین خبر خراسان جنوبی در اینستاگرام :
https://instagram.com/skhorasan_today