۴۳۱ مورد چند قلوزایی در چهارمحال و بختیاری ثبت شد
ایرنا/ مدیرکل ثبت احوال چهارمحال و بختیاری گفت: در ۹ ماه گذشته ۴۳۱ مورد واقعه ولادت چند قلوزایی شامل ۱۹۹ مورد ۲ قلو و ۱۱ مورد سه قلو در این استان ثبت شده است.
سید مهدی موسوی، مدیرکل ثبت احوال چهارمحال و بختیاری روز سهشنبه به مناسبت سوم دیماه سالروز تاسیس ثبت احوال در نشست خبری اظهار کرد: بیشترین ۲ قلوزایی در شهرستان شهرکرد با ۶۶ مورد، لردگان با ۴۷ ، خانمیرزا با ۱۸، بروجن ۱۷ و فارسان ۱۶ مورد بیشترین وقایع دو قلوزایی را داشتهاند.
وی اظهار داشت: همچنین بیشترین سه قلوزایی با چهار مورد در شهرکرد، لردگان با ۲ مورد و بروجن با یک مورد به ثبت رسیده است.
ثبت ۹ هزار و ۷۷۹ مورد ولادت طی ۹ ماه
مدیرکل ثبت احوال چهارمحال و بختیاری گفت: طی ۹ ماه گذشته ۹ هزار ۷۷۹ مورد ولادت در استان به ثبت رسیده است که براساس شاخص جنسیت پنجهزار و پنج مورد پسر و چهار هزار و ۷۷۴ مورد نیز دختر است.
موسوی افزود: از مجموع ولادتهای ثبتشده ۹ماه گذشته در چهارمحال و بختیاری پنجهزار و ۸۵۸ مورد شهری و سههزار و ۹۲۱ مورد روستایی است.
وی نرخ ولادت ۹ ماه گذشته در چهارمحال و بختیاری را ۱۲.۶۲ صدم در هر هزار نفر جمعیت ساکن و نرخ ولادت کشوری را ۱۱.۶۴ صدم در هر هزار نفر جمعیت ساکن اعلام کرد و افزود: بر اساس آمارها نرخ ولادت این استان ۹۸ صدم در هر هزار نفر جمعیت از نرخ کشوری بالاتر است.
مدیرکل ثبت احوال چهارمحال و بختیاری گفت: در۹ ماه گذشته روزانه ۳۲ مورد و در هر ساعت ۱.۳ ولادت ثبت شده است.
موسوی ادامه داد: شهرستانهای بن با ۱.۲۹درصد در هر هزار نفر، شهرکرد با سه دهم در هر هزار نفر و فلارد با ۱۸ صدم در هر هزار نفر جمعیت از جمله شهرستانهای چهارمحال و بختیاری است که نرخ ولادت در آن مثبت ارزیابی شده است.
وی با اشاره به ثبت ۱۰ هزار و ۴۸۶ مورد ولادت در ۹ ماه سال ۱۴۰۲ در این استان افزود: تفاوت نرخ ولادت ۹ ماه گذشته نسبت به سال قبل ۱.۰۴ درهر هزار نفر کاهشی است.
افزایش ولادت فرزند سوم پس از اجرای قانون جوانی جمعیت در چهارمحال و بختیاری
مدیرکل ثبت احوال چهارمحال و بختیاری با اشاره مقایسه موالید فرزند سوم از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ گفت: قبل از قانون جوانی جمعیت موالید فرزند سوم در سال ۹۸ رقمی معادل ۱۶.۴ درصد از کل موالید در سال ۹۹ معادل ۱۸.۲، سال ۱۴۰۰ معادل ۱۹.۱، ۱۴۰۱ به ۲۰.۹ و در سال ۱۴۰۲ نیز این رقم به ۲۲.۲ رسید.
موسوی ادامه داد: روند افزایش تولد فرزند سوم در چهارمحال و بختیاری بیانگر تاثیرگذاری مشوقهای تعیین شده در قالب طرح جوانی جمعیت است.
وی یادآور شد: همچنین از سال ۱۴۰۰ تاکنون نیز تولد فرزند چهارم از ۴.۰۹ از کل جمعیت موالید استان به ۷.۳ درصد و فرزند پنجم به بعد نیز در همین بازه زمانی از ۱.۲ به ۲.۱ در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است.
به گفته موسوی، تولد فرزند سوم نیز در ۹ ماه گذشته از ۱۹.۲ در سال ۱۴۰۰ به ۲۲.۵ در سال ۱۴۰۳ و فرزند چهارم نیز در همین بازه زمانی از ۴.۹ به ۸.۱ و فرزند پنجم به بعد نیز از ۱.۲ به ۲.۱ درصد رسیده است.
مدیرکل ثبت احوال چهارمحال و بختیاری گفت: تعداد موالید دوم با ۳۶.۵ درصد موالید کل استان همچنان نسبت به موالید دیگر صدر نشین و در رتبه نخست قرار دارد.
ثبت سههزار و ۵۸۹ مورد فوت طی ۹ ماه
موسوی یادآور شد: در ۹ ماه گذشته در سالجاری سه هزار و ۵۸۹ مورد واقعه فوت در چهارمحال و بختیاری به ثبت رسیده است که براساس شاخص جنسیت ۲ هزار و ۷۸ مورد مرد و هزار و ۵۱۱ مورد زن به ثبت رسیده است.
وی ادامه داد: از این شمار ثبت واقعه فوت در چهارمحال و بختیاری ۲ هزار و ۴۴۰ مورد شهری و هزار و ۱۴۹مورد روستایی است.
موسوی نرخ فوت در ۹ ماه گذشته در چهارمحال و بختیاری ۴.۶۳ در هر هزار نفر جمعیت ساکن اعلام کرد.
وی با اشاره به ثبت سه هزار و ۴۳۲ مورد فوت در ۹ ماه سال گذشته در چهارمحال و بختیاری گفت: تفاوت نرخ فوت در ۹ ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۶ صدم در هر هزار نفر جمعیت ساکن مثبت بوده است.
به گفته مدیرکل ثبت احوال چهارمحال و بختیاری در ازای فوت هر ۱۰۰ زن ۱۳۸ مرد فوت شده است.
چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان با نزدیک به یک میلیون و ۱۶ هزار ۸۲۶ نفر جمعیت دارد.