چه کسانی باید واکسن آنفلوآنزا دریافت کنند؟
فارس/ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به نحوه و زمان مناسب تزریق آنفلوآنزا گفت: تأکید میکنیم مادران باردار این واکسن را حتما دریافت کنند.
فاطمه ترکماناسدی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار کرد: به گروههای پرخطر توصیه میکنیم واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند که یکی از مهمترین این گروهها مادران باردار هستند.
وی با اشاره به اینکه واکسن آنفلوآنزا در دوران بارداری، برای مادر و جنین هیچ مشکل و عارضهای را ایجاد نمیکند گفت: اتفاقاً حتماً تاکید میکنیم مادران باردار واکسن آنفلوآنزا را دریافت کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: به گروههای دیگری هم توصیه واکسن آنفلوآنزا داریم و آن کودکان زیر پنج سال، افراد سالمند و افرادی که بیماری زمینهای دارند مثلاً بیماران قلبی_ عروقی، ریوی، کلیوی، دیالیزی و مبتلا به دیابت.
وی عنوان کرد: افراد دارای بیماری زمینهای، افردای که بیماری خودایمنی دارند؛ بیماران پیوندی یا مبتلایان به سرطان برای تزریق واکسن آنفلوآنزا برای ما حائز اهمیت هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه به افراد چاق نیز توصیه به واکسن آنفلوآنزا میشود عنوان کرد: به همه همکاران خود در نظام سلامت، گروههای کادر بهداشتی_ درمانی که حتی اگر هیچ ریسک فاکتوری از آن فاکتورهای مستعدکننده ابتلا به آنفلوآنزا و عوارض جدی را ندارند، توصیه میکنیم واکسن دریافت کنند.
وی در پاسخ به زمان مناسب تزریق واکسن آنفلوآنزا گفت: زمان مناسب این واکسن اواخر شهریورماه و حدوداً مهرماه است و نهایت تا اواخر مهرماه باید تزریق شود.
ترکمان اسدی ادامه داد: در پاسخ به اینکه بگوییم بعد از این بازه هم میتوان تزریق کرد، باید گفت واکسن آنفلوآنزا بعد از تزریق به زمانی نیاز دارد تا دفاع مناسب علیه ویروس در بدن شکل گیرد، پس از زمانی که واکسن تزریق میشود بسته به سیستم ایمنی و شرایط جسمانی، کمی متفاوت است و حدوداً نزدیک دو ماه زمان میخواهد تا این فرایند طی شود و دفاع مناسب در حداکثر پاسخ نسبت به واکسن اتفاق بیفتد.
وی گفت: بنابراین هرچه دیرتر این واکسن تزریق شود، ممکن است میزان اثربخشی آن دستخوش تأخیر شود اما اگر افراد جزء گروههای پرخطر هستند یا فردی که تمایل دارد واکسن تزریق کند و جزء هیچ کدام از گروههای پرخطر نیست، امروز هم میتواند واکسن آنفلوآنزا دریافت کند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: واکسن آنفلوآنزا نسبتاً بیعارضه بوده و تنها واکنشهای خفیف و موضعی در محل تزریق دارد و گاهی دو یا سه روز اعلایم شبهآنفلوآنزا در فرد ایجاد میکند اما عوارض جدی ماندگاری طبق مطالعات چندین دهه ندارد.
وی خاطرنشان کرد: ممکن است پس از تزریق واکسن افراد دچار بیماری آنفلوآنزا شوند اما نکته مهم این است که جلوی عوارض جدی را میگیرد و علائم بیماری هم خفیفتر خواهد بود.