۳۵ درصد نوجوانان خراسان شمالی لبنیات کافی مصرف نمیکنند!
ایرنا/ سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی با بیان اینکه مصرف لبنیات نقش بسیار مهمی در جلوگیری از پوکی استخوان دارد، گفت: براساس آخرین پیمایش ها ۳۵ درصد نوجوانان استان لبنیات کافی مصرف نمیکنند.
افشین دلشاد، سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی اظهار کرد: کلسیم مهمترین ماده معدنی موجود در استخوانها است که مواد لبنی مهمترین منبع آن است بر این اساس لبنیات میتواند به سلامت استخوانها کمک کنند.
وی افزود: این در حالی است که مصرف لبنیات در کشور و استان پایین و دورنمای کشور در خصوص بیماری های پوکی استخوان نگران کننده است.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی تصریح کرد: شهروندانی که شیر و لبنیات به میزان کافی مصرف نمی کنند هزینههای درمانی سنگینی را برای پوکی استخوان میپردازند.
وی بهترین شیر برای مصرف را شیرهای استرلیزه و بعد پاستوریزه دانست و گفت: شیرمحلی به دلیل بارمیکروبی بالا محصولی بسیار نامناسب برای مصرف است.
دلشاد با بیان اینکه تغذیه، عامل مهمی در سلامت افراد است، یادآور شد: تغذیه اگر به خوبی مدیریت نشود مشکلات زیادی در زمینه سلامت فرد و ابتلای وی به بیماری ها بوجود می آورد.
وی افزود: بسیاری از بیماری ها را با تغییر ساده در سبک زندگی و تغذیه میتوانیم کنترل کنیم به گونه ای که تغذیه سالم و فعالیت های بدنی میتواند بار مالی دارو را کاهش دهد.