نخستین حلقه چاه گازی طرح اینفیل بهزودی وارد مدار میشود
ایسنا/ مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به شتاب روند عملیات اجرایی طرح حفاری چاههای درونمیدانی پارس جنوبی و افزایش تعداد دکلهای حفاری فعال در این طرح به ۴ دکل، گفت: طی یکماه آینده، نخستین حلقه چاه گازی طرح اینفیل وارد مدار خواهد شد.
تورج دهقانی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه هماکنون ۴ دکل حفاری در طرح حفاری چاههای درونمیدانی و ۳ دکل دیگر نیز در سایر بلوکهای گازی مشغول فعالیتهای حفاری هستند، اظهار کرد: با اتکا به تدابیری که طی ماههای اخیر اندیشیده شده، شاهد سرعتبخشی در روند حفاریهای این طرح خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه دکلهای حفاری سحر ۱ و پاسارگاد ۲۰۰ صبح امروز (شنبه، ۸ دیماه) در بلوک گازی سکوهای 19A و 19B پارس جنوبی مستقر شدند، گفت: با استقرار این دو دکل، شمار دکلهای فعال در طرح اینفیل به چهار دکل افزایش یافته است و با تحقق این اقدام، گام مهمی در عملیات اجرایی بستههای سوم و چهارم طرح حفاری چاههای درون میدانی پارس جنوبی برداشته شده است.
دهقانی با اشاره به اینکه پس از انجام فعالیتهای مقدماتی، حفاری چاههای جدید آغاز میشود، بر نیاز به پایداری تولید گاز و پرهیز از وقفه در تامین انرژی کشور تاکید و اظهار کرد: طبق برنامهریزی دقیق کارفرما، با حداقل زمان ممکن و مجوز یکبار توقف تولید، دکلهای حفاری سحر ۱ و پاسارگاد ۲۰۰ به طور همزمان روی این دو سکوی گازی مستقر شدند.
وی با بیان اینکه هماکنون چهار بسته کاری طرح اینفیل بهطور کامل در فاز اجرا قرار گرفته است، تصریح کرد: مطابق برنامهریزی طی یک ماه آینده، حفاری اولین چاه این طرح تکمیل و چاه، آماده تولید گاز میشود.
دهقانی افزود: در این طرح ۳۵ حلقه چاه درونمیدانی که در نقاط مختلف میدان پارس جنوبی هدفگذاری شده، حفاری خواهند شد و پس از بهرهبرداری، شاهد افزایش تولید از میدان پارس جنوبی خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با تاکید بر اینکه طرح حفاری چاههای درونمیدانی در راستای کمک به نگهداشت تولید گاز و رفع ناترازی انرژی در دستور کار قرار دارد و پیشرفت آن به صورت روزانه رصد و ارزیابی میشود، تصریح کرد: این طرح از برنامههای مهم شرکت ملی نفت ایران در راستای حفظ و نگهداشت توان تولید مخزن پارس جنوبی است و در سه سال آینده نقش مهمی در مدیریت ناترازی گاز تولیدی و مصرفی کشور ایفا خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، طرح حفاری چاههای درونمیدانی پارس جنوبی در ۱۷ سکوی گازی اجرا میشود و با تکمیل و بهرهبرداری کامل از این طرح، ظرفیت تولید گاز میدان پارس جنوبی، روزانه به میزان ۳۶ میلیون متر مکعب افزایش مییابد.