سواحل مَکُران یکی از قطبهای مهم گردشگری منطقه میشود
ایرنا/ قائممقام و معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: سواحل مَکُران و چابهار به عنوان مرکز بزرگترین بندر اقیانوسی ایران با توجه به نگاه ویژه مسوولان به ویژه سیاستها و تاکیدات رهبر معظم انقلاب در خصوص توسعه دریامحور، در آیندهای نزدیک به یکی از قطبهای مهم گردشگری در ایران و کل منطقه خواهد شد.
علی دارابی، قائممقام و معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار کرد: بندر تاریخی تیس چابهار علاوه بر تجارت از قدیم دارای آثار باستانی و مهم و از نقاط گردشگری سیستان و بلوچستان و ایران محسوب میشود و قرار است در راستای توجه بیشتر به قدمت آن و توسعه دریا محور ثبت جهانی شود.
وی افزود: چابهار و کل منطقه سواحل مَکُران از قطبهای مهم گردشگری در ایران خواهد شد و ما بندر تیس را با توجه به قدمت تاریخی و باستانی برای ثبت جهانی پیشنهاد کردیم.
قائممقام و معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: چابهار در حال رشد و توسعه است و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی طبق برنامه ریزی ها و پیش بینی های انجام شده در برنامه هفتم توسعه باید تعداد موزههای کشور را از ۸۰۰ به یک هزار در کشور برساند.
وی بیان کرد: سالی ۱۰۰ هتل در ایران باید توسط بخش خصوصی ساخته شود و این امر با همکاری میراث فرهنگی و بخش خصوصی با تسهیل امورات اداری، بانکی و واگذاری تسهیلات محقق خواهد شد.
دارابی تاکید کرد: همچنین طبق این برنامه تعداد گردشگران به ۱۵ میلیون برسند تا شاهد توسعه بیشتر باشیم.
چابهار نیازمند نگاه ویژه در حوزه گردشگری است
وی با اشاره به اینکه از موزه چابهار، ظرفیت های گردشگری و پایگاه میراث فرهنگی این شهرستان بازدید کردیم، تصریح کرد: چابهار برای توسعه بهتر در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیازمند توجه ویژه، تخصیص بودجه و تجهیزات است.
وی افزود: در نخستین همایش ملی بازخوانی تجارب حفاظت و مرمت در پایگاه های میراث ملی و جهانی فرصتی بینظیر برای معرفی چابهار، بزرگترین بندر اقیانوسی کشور است و امیدوارم همه از زیباییها و ظرفیتهای این سرزمین لذت ببرید و با فرهنگ و تاریخ غنی آن آشنا شوند.