نماد آخرین خبر

مشکلات محیط‌زیستی اصفهان آینده زیانباری را برای این استان رقم می‌زند

منبع
ايرنا
بروزرسانی
مشکلات محیط‌زیستی اصفهان آینده زیانباری را برای این استان رقم می‌زند

ایرنا/ سرپرست دفتر مدیریت اقتصاد و فناوری‌ سازمان محیط زیست گفت: اگر فکری به حال مشکلات محیط زیستی اصفهان نکنیم و تعادل میان محیط زیست، اجتماع و اقتصاد این استان را که لازمه پایداری هر اکوسیستمی است، به آن برنگردانیم، در آینده جنبه‌های اقتصادی و اجتماعی این خطه هم آسیب زیادی خواهد دید.

الناز کیوانی، سرپرست دفتر مدیریت اقتصاد و فناوری‌ سازمان محیط زیست در آیین افتتاح «خانه فناور محیط زیست» در دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان افزود: در سال‌های اخیر، استان اصفهان دچار مشکلات محیط زیستی عدیده شده است و اهالی این خطه بهتر از همه مشکلاتی نظیر محقق نشدن حقابه تالاب‌ گاوخونی و انتشار ریزگردهای ناشی از آن و آلودگی هوا را لمس کرده‌اند.
وی گفت: باید برای چالش‌های محیط زیستی استان چاره‌ای اندیشیده شود و در این راستا ایده ای نو در قالب شکل‌گیری خانه فناور محیط زیست در سازمان مرکزی حفاظت محیط زیست شکل گرفت.
کیوانی افزود: وظیفه اصلی این خانه ایجاد همگرایی بین دستگاه‌های اجرایی، مراکز علمی و دانشگاهی است تا از این طریق بتوانیم بهتر به اهداف حفاظت از محیط زیست دست پیدا کنیم.
وی گفت: در زمان حاضر نهادهایی همچون دانشگاه و سازمان حفاظت محیط زیست وظایف‌ خود را در راستای حل مشکلات محیط زیستی انجام می‌دهند اما پرسش این است که چرا همچنان مشکلات وجود دارد و روز به روز هم بیشتر می‌شود.
کیوانی افزود: این موضوع نتیجه نبود همگرایی و یکپارچگی لازم بین این نهادهاست و خانه فناور محیط زیست هم برای برقراری همگرایی و نزدیک کردن ایده‌ها به هم شکل گرفته است.
وی ابراز امیدواری کرد که با ایجاد این خانه هم‌افزایی لازم شکل بگیرد و با پیشگیری از موازی کاری‌ها، مشکلات محیط زیستی اصفهان کمرنگتر شود.
سرپرست دفتر مدیریت اقتصاد و فناوری‌ محیط زیست گفت: مدیرکل حفاظت محیط زیست استان باید هر سال چالش‌های اولویت‌دار منطقه را به مسوول خانه فناور اعلام کند و این خانه که درواقع نقش شبکه سازی بین مراکز علمی و اجرایی را دارد، آن چالش‌ها را به نحو شایسته‌ای حل کند.
کیوانی افزود: شاید برخی از مشکلات ریشه‌دار باشد و در عرض یک سال حل نشود اما همین قدر که شدت گسترش و عمق آنها را کاهش دهیم و کنترل و مدیریت کنیم، موفق خواهیم بود.
وی گفت: باید در خانه فناور محیط زیست از ظرفیت های خوب استان از جمله شرکت‌های دانش بنیان، افراد فناورِ صاحب ایده، صنایع دوستدار محیط زیست و نخبگان بهره گرفت.
کیوانی تاکید کرد: دستگاه‌های اجرایی نیز که با مشکلات محیط زیست استان مرتبط هستند باید پای کار باشند تا در راستای کاهش این مشکلات گام‌هام‌ مثمرثمرتری برداریم.
وی گفت: گرچه افراد صاحبنظر در خانه فناور محیط زیست حضور دارند و کار به بهترین شکل انجام خواهد شد اما اگر نیاز به تسهیلگری یا کمکی باشد، سازمان حفاظت محیط زیست می‌کوشد موانع را برطرف و در این راستا تسهیلگری کند.
خانه‌های فناور محیط‌ زیست با هدف همرسانی ایده‌ها و هم‌افزایی میان صاحبنظران، کارآفرینان و تصمیم‌گیران و برنامه‌ریزان، در ۱۱ مرکز استانِ کشور افتتاح شده است.
امروز خانه فناور محیط زیست اصفهان در دانشگاه آزاد اسلامی این شهر با حضور مسوولان حفاظت محیط زیست اصفهان، نمایندگان برخی دانشگاه‌های استان و همچنین کارشناسان و کوشندگان محیط زیست افتتاح شد.
اصفهان در سال‌های اخیر بواسطه توسعه ناپایدار صنایع، کشاورزی و جمعیت دچار بحران کم‌آبی و خشکی زاینده‌رود شده است.
خشکی زاینده‌رود و فشار بر آب‌های زیرزمینی، این خطه را با چالش جدی فرونشست مواجه کرده است.
از سوی دیگر این کلانشهر بدلیل خشکی زاینده‌رود و تالاب گاوخونی و رشد فزاینده جمعیت و ترافیک، بر سکوی آلوده‌ترین کلانشهر ایران ایستاده است.

آخرین خبر اصفهان در اینستاگرام :
https://instagram.com/isfahan_today