کشاورزان چهارمحال و بختیاری نسبتبه آبیاری باغات و مزارع اقدام کنند
ایرنا/ رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به کاهش بارشهای سال زراعی جاری در استان گفت: برای پیشگیری از خشکیدگی زمستانه درختان؛ کشاورزان استان برای پیشگیری از خشکیدگی ریشه نسبت به آبیاری باغات و مزارع اقدام کنند.
حسین برزگر، رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال وبختیاری اظهار کرد: براساس گزارش اداره کل هواشناسی چهارمحال و بختیاری از ابتدای سالجاری تاکنون میزان بارشها در سالجاری بیش از ۱۱۸ میلمتر معادل ۵۷ درصد نسبت به میانگین بلند مدت کاهش داشته است و پس از کهگیلویه و بویراحمد به عنوان دومین استان کم بارش کشور در سال زراعی جاری شناخته شده است.
وی با تاکید براینکه هنوز زمان آن نرسیده که خشکسالی سال زراعی جاری را اعلام کرد اظهار داشت: شرایط حاکم بیم خشکسالی را به وجود آورده است و کشاورزان برای پیشگیری از آسیب رسیدن به باغها و مزارع باید به نکات مطرح از سوی کارشناسان دقت لازم را داشته باشند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: با این حال باید اقدامات پیشگیرانه از بروز برخی خسارتها به باغها و مزارع گرفته شود.
برزگر یادآور شد: با این حال با توجه به اینکه گل انگیزی و تشکیل لایههای آوندی در فصل زمستان شکل میگیرد چنانچه وضعیت آب موجود در خاک ضعیف باشد سلولهای آوندی گیاه کوچک میماند و همین امر موجب میشود میزان نقل و انتقال آب و مواد غذایی در گیاه در بهار کمتر شود و این امر در باردهی گیاه اثرگذار باشد.
به گفته برزگر، خشک بودن اطراف ریشه گیاهان میتواند منجر به خشکیدگی زمستانه، توسعه بیماریهای طوقه، ریشه همچنین نفوذ قارچهای اندوفیت در بسته آوندی و بروز علائم خشکیدگی در طول فصل رشد طی بهار و تابستان آینده میشود.
وی یادآور شد: از این رو مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اطلاعیه پیش آگاهی مبنی بر اینکه کشاورزانی که امکان آبیاری دارند در این خصوص اقدام کنند.
برزگر به کشاورزان چهارمحال و بختیاری توصیه کرد: باغاتی که دسترسی به آب دارند به طور حتم نسبت به یک دور آبیاری باغات خود از منابع آبهای سطحی اقدام کنند تا به این صورت خسارت زیادی به ریشه گیاه وارد نشود و تغذیه بهینه گیاه در اسفند و فروردین انجام شود که به این صورت بخشی از کاهش بارشها جبران شود.
وی یادآور شد: امید میرود وضعیت بارشها در بهمن، اسفند و بهار همچون سال زراعی گذشته خوب باشد تا به نحوی کمبود بارش در ابتدای سال زراعی را جبران کند.