توانمندسازی، ثمره ۱۰ ساله غدیر در قاین
ایرنا/ مرکز نیکوکاری غدیر در شهر قاین یکی از مراکز نمونه استان خراسان جنوبی است که در ۱۰ ساله گذشته توانسته در راستای شناسایی نیازمندان و توانمندی آنها گامهای مثبتی بردارد.
اساس اقتصاد مردم بر پایه خیر و احسان شکل گرفته است لذا مراکز نیکوکاری به عنوان مجموعههای خیر و احسان محلهمحور، مورد اعتماد مردم هستند و کمکهای مردمی را در سریعترین زمان به دست نیازمندان میرسانند.
یکی از اهداف کمیته امداد امام خمینی(ره) برون سپاری بخشی از امور به مراکز نیکوکاری است که به شکل کاملا مردمی خدمات ارایه میکند.
شناسایی نیازمندان واقعی محلات در سطح منطقه توزیع عادلانه وجوه و اقلام اهدایی خیرین بین نیازمندان، جذب کمکهای نقدی و غیرنقدی و جذب صدقات، زکات مردم خیر و مومن، از جمله اهداف این مراکز است و توسعه فعالیت تخصصی مراکز موجب هدفمندتر شدن ارائه خدمات شده است.
۱۴۴ مرکز نیکوکاری با محوریت مساجد و با هدف شناسایی محرومان محلهها در خراسان جنوبی فعال هستند که از این تعداد ۸۸ مرکز در شهر و ۵۶ مرکز در روستا فعالیت میکنند.
از این تعداد ۷۱ مرکز نیکوکاری در مساجد فعال هستند مرکز نیکوکاری غدیر در شهر قاین یکی از این مراکز است که همه فن حریف بوده و در دستگیری از نیازمندان از هیچ کوششی دریغ نمیکند.
شروع کار نیکوکاری با ۹۲ خانواده
خبرنگاران خراسان جنوبی در قالب یک تور رسانه با سفر به شهرستان قاین بازدیدی از مرکز نیکوکاری غدیر داشتند که گزارش آن را در ادامه میخوانید:
مسئول مرکز نیکوکاری غدیر با اشاره به تاریخچه راه اندازی این مرکز گفت: مسجد غدیر قاین از سال ۱۳۹۰ راهاندازی شده و از همان سال اول رویکرد این مسجد تمدنسازی و انقلابی بود که نیاز محله را احصا و در جهت رفع مشکلات اهالی گام بردارد.
حجت الاسلام الهیار محسنی با اشاره به اینکه در همان اولین سال تاسیس مسجد ۹۲ خانواده نیازمند در شهر شناسایی شدند اظهار کرد: ابتدا کار مرکز نیکوکاری توزیع سبدهای غذایی بود که با کمک خیران تهیه می شد اما بعدها فعالیت را در سطح رفع آسیبهای اجتماعی و اشتغالزایی گسترش دادیم.
وی زمان شروع به کار رسمی مرکز نیکوکاری غدیر را سال ۱۳۹۲ اعلام کرد و افزود: فعالیت مرکز فقط در تهیه لوازم معیشتی و توزیع بستههای غذایی محدود نبود بلکه اینکه را تبدیل به یک اتاق فکر کردیم و با اهرم مشاوره به دنبال بررسی ابعاد مختلف زندگی مددجویان تحت حمایت بودیم.
امام جماعت مسجد غدیر قاین با اشاره به اینکه اکنون بیش از هزار خانواده تحت حمایت مرکز نیکوکاری قدیر قاین است یادآور شد: حضور میدانی تیمهایی از مرکز نیکوکاری با کمک هیات امنای مسجد موجب شد تا دیدارهایی از نزدیک به اعضای خانواده مددجویان داشته باشیم و بر این اساس استعدادها و تواناییهایی هر فرد را شناسایی کردیم.
وی به یک مثال عینی در بین خانوادههای مددجویان این مرکز اشاره کرد و گفت: در خانوادهای مادر عاشق مطالعه بود اما سواد نداشت که شرایط برای آموزش او از طریق نهضت سوادآموزی فراهم شد یا پدر خانواده اهل کار بود اما شغل پایدار و ثابتی نداشت لذا برای بکارگیری این فرد از خیران و فعالان اقتصادی کمک گرفتیم تا به اشتغال ثابت دست یابد.
حجت الاسلام محسنی در ادامه به خانواده ای اشاره کرد که چند فرزند دانش آموز داشتند و به واسطه مرکز نیکوکاری توانستند از ظرفیت قرائت خانه پایگاه علمی و کلاسهای خصوصی مسجد استفاده کنند و با این روش از ترک تحصیل کودکان با استعداد جلوگیری شد.
وی افزایش اعتماد به نفس را از مهمترین ثمرات پیوند خانواده و مسجد عنوان کرد و گفت: اهدای جهیزیه یکی دیگر از رویکردهای مرکز نیکوکاری غدیر بود که دورههای مشاوره هم پیوست آن شده تا زوج های جوان زندگی زیبایی را آغاز کنند.
خاطره بازی با رهاشدگان آسیبهای اجتماعی
مسئول مرکز نیکوکاری مسجد غدیر قاین، حمایتهای تحصیلی، ازدواج، برنامههای تفریحی، اردویی، فرهنگی، ورزشی و درمانی را از دیگر رویکردهای مرکز نیکوکاری غدیر در شهر قاین برشمرد و افزود: همچنین در ۱۰ سال گذشته بسته های معیشتی کتاب برای دانش آموزان نیازمند توزیع کردهایم.
وی با بیان خاطره ای از یک اقدام اثرگذار مرکز نیکوکاری نیز گفت: خانوادهای در محله ای از شهر گرفتار آسیبهای اجتماعی شده بودند که قصد جدایی از هم داشتند و در آستانه طلاق قرار گرفتند اما با ورود مرکز نیکوکاری و ارایه مشاوره های لازم به زوجین توانستیم از فروپاشی این خانواده جلوگیری کنیم.
حجت الاسلم محسنی افزود: مشکلات این زوج خیلی جزئی بود اما چون کسی را نداشتند که با او مشورت و صحبت کنند یا راهکار بگیرند مسئله را بزرگ جلوه داده و تصمیم به جدایی داشتند.
وی یادآور شد: زمانی که درخواستهای زوج از همدیگر و نگاهشان به آینده مورد سوال قرار گرفت مشاهده کردیم که مشترکات بسیاری دارند اما فرصت بیان آن را نداشتهاند لذا از طریق دین توانستیم آنها را قانع کنیم.
وی گفت: چند مورد هم فرد با انگیزه اقدام به خودکشی به مرکز معرفی شد که اقدامات مشاوره ای را برای او در پیش گرفتیم و وقتی تبیین زندگی از منظر دین را شنید از تصمیمش منصرف شد.