افزایش تعارضات حیاتوحش و انسان در مازندران
فارس/ مدیرکل حفاظت محیطزیست مازندران با هشدار نسبت به افزایش تعارضات حیاتوحش با جامعه انسانی، بر لزوم فرهنگسازی و آموزش در این زمینه تأکید کرد.
طی ماه های اخیر خبرهای مختلفی از تعارضات حیاتوحش در طبیعت مازندران میشنویم؛ از حمله خرس به یک خودرو در جاده چالوس، حمله خرس به خانههای ییلاقی در بابل، حمله پلنگ به دامدار کجوری و اکنون هم دیده شدن پلنگ در پشتبام منزلی در نور.
آنچه مسلم است اینکه تعدد مشاهدات حیاتوحش در خارج از زیستگاههای طبیعی و ایجاد تعارض با جوامع انسانی طی سالهای اخیر بیشتر شده است.
کارشناسان معتقدند در سالهای اخیر نه تنها عرصه بر گونههای حساس تنگ شده، بلکه با شکار بیرویه جمعیت طعمههای طبیعی آنها ازجمله شوکا، گوزن و گراز کاهش یافت.همه این مسائل مشان میدهد انسان بهدلیل دخالت بیش از اندازه در طبیعت، در وقوع حوادث تاثیر گذاشته و با تغییر کاربری اراضی وارد قلمرو زندگی حیاتوحش شده است.
حسینعلی ابراهیمی کارنامی مدیرکل حفاظت محیطزیست مازندران در همین خصوص در گفتوگو با خبرنگار فارس، اظهار کرد: طی سالهای اخیر زیستگاههای حیوانات تخریب شد.
وی با هشدار نسبت به افزایش تعارضات بین حیاتوحش و جامعه انسانی، افزود: نیاز است بحث فرهنگسازی و آموزش نهادینه شود.
مدیرکل حفاظت محیطزیست مازندران با اشاره به بروزرسانی تجهیزات، تصریح کرد: رفتار درست با حیاتوحش مهم است و لازم است با عکسالعمل حیاتوحش را به زیستگاه هدایت کنیم.
ابراهیمی کارنامی بیان کرد: حیواناتی از جمله پلنگ و خرس که در راس هرم غذایی قرار دارند باید غذا و طعمه برای آنان در طبیعت فراهم شود.وی با اعلام اینکه حیوانات به سکونتگاههای انسانی نزدیک شدند، تصریح کرد: ناامنی متعددی در تمامی زیستگاهها وجود دارد.