کدام استانها بیشترین خودرو را به ازای هر خانوار دارند؟
خبر ماشین/ در این گزارش، بر اساس دادههای مرکز آمار ایران، درصد خانوارهای دارای خودرو در استانهای کشور و تعداد خودرو در ایران به تفکیک بررسی شده است.
دسترسی خانوارها به خودرو، علاوه بر اینکه نشانهای از تغییر در شیوه زندگی و حملونقل است، توزیع آن در میان استانهای مختلف کشور، تفاوتهای جالبی را نشان میدهد. در این گزارش، بر اساس دادههای مرکز آمار ایران، درصد خانوارهای دارای خودرو در استانهای کشور بررسی شده است.
تعداد خودرو در ایران به تفکیک
طبق آمار، استان یزد با ۷۳.۲ درصد خانوارهای دارای خودرو در صدر قرار دارد. این استان، به عنوان پیشتاز در میزان دسترسی خانوارها به خودرو، فاصله محسوسی با استانهایی که در پایین جدول قرار دارند ایجاد کرده است.
استان کرمان با ۶۸.۳ درصد و خراسان جنوبی با ۶۵.۵ درصد در رتبههای دوم و سوم قرار دارند. پس از این استانها، چهارمحال و بختیاری (۶۳.۷ درصد)، سمنان (۶۳.۶ درصد) و بوشهر (۶۲.۸ درصد) نیز درصد بالایی از خانوارهای دارای خودرو را به خود اختصاص دادهاند.
در مقابل، استان لرستان با ۳۹.۸ درصد کمترین میزان خانوارهای دارای خودرو را دارد. پس از آن، سیستان و بلوچستان (۴۰.۴ درصد) و گیلان (۴۰.۷ درصد) در ردههای بعدی کمترین دسترسی به خودرو قرار دارند.
در جدول میانی، استانهایی مانند تهران (۵۷.۶ درصد)، آذربایجان شرقی (۵۸ درصد)، مازندران (۵۶.۵ درصد) و خراسان شمالی (۵۷.۹ درصد) قرار دارند که نشاندهنده سطح متوسطی از دسترسی خانوارها به خودرو در این مناطق است.
نتایج کامل آمار خانوارهای دارای خودرو به ازای هر استان:
یزد: ۷۳.۲%
کرمان: ۶۸.۳%
خراسان جنوبی: ۶۵.۵ %
چهارمحال و بختیاری: ۶۳.۷ %
سمنان: ۶۳.۶ %
بوشهر: ۶۲.۸ %
اصفهان: ۶۲.۷ %
فارس: ۶۰.۵ %
هرمزگان: ۵۹.۷ %
آذربایجان شرقی: ۵۸ %
خراسان شمالی: ۵۷.۹ %
تهران: ۵۷.۶ %
آذربایجان غربی: ۵۶.۲ %
مازندران: ۵۶.۵ %
مرکزی: ۵۵.۲ %
همدان: ۵۵ %
زنجان: ۵۴.۶ %
قم: ۵۳.۴ %
قزوین: ۵۰.۷ %
ایلام: ۵۰.۲ %
خوزستان: ۵۰.۱ %
خراسان رضوی: ۴۹.۹ %
گلستان: ۴۷.۸ %
البرز: ۴۶.۵ %
کردستان: ۴۵.۴ %
کهگیلویه و بویراحمد: ۴۴.۲ %
اردبیل: ۴۱.۷ %
کرمانشاه: ۴۱.۶ %
گیلان: ۴۰.۷ %
سیستان و بلوچستان: ۴۰.۴ %
لرستان: ۳۹.۸ %
نتیجهگیری
این آمار به وضوح نشاندهنده تفاوت دسترسی خانوارها به خودرو در نقاط مختلف کشور است. بررسی این دادهها، علاوه بر ارائه اطلاعات دقیقتر درباره توزیع خودرو در میان استانها، میتواند برای برنامهریزیهای مرتبط با حملونقل، جادهسازی و مدیریت شهری مفید باشد.