پدیدهای جالب در ارتفاعات مشترک پارسیان و لامرد
دریانما/ آنچه در تصویر میبینید بارش تگرگ در هنگامه صبحگاهان ۲۰ دی ماه ۱۴۰۳ است. این منطقه جغرافیایی در ارتفاعات کوهستانی مرزی چهار شهرستان پارسیان (گاوبندی) در استان هرمزگان و عسلویه در استان بوشهر، همکرانه با خلیج فارس و شهرستانهای لامرد و مهر، جنوبیترین منطقه استان فارس قرار دارد.
نکته قابل تأمل اینکه آب و هوای این مناطق به ویژه لامرد فارس و دست مهر و گلهدار، در بیشتر روزهای سال، بسیار گرم و خشک و در چند ماه معدود (زمستان) نیز بسیار سرد و خشک است.
بد نیست بدانید که کوهستانهای این منطقه کمتر از 2 هزار متر ارتفاع دارند (یعنی ارتفاعی بسیار کمتر از بلندای کوهستان گنو در شمال بندرعباس).
به عنوان مثال، کوه لنگه آسیایی با ارتفاع یک هزار و ۶۹۴ متر از سطح دریا، بلندترین ستیغ کوهستانهای پسکرانه شمالی خلیج فارس است، این در حالی است که قلههای کوهستان گنو به ۲ هزار و ۲۳۷ متر از سطح دریا میرسد.
شایان ذکر است، میدان گازی تابناک در قسمت شرقی شهرستان عسلویه، جنوب شهرستان لامرد و شمال شهرستان پارسیان واقع شده و بخش اعظم منابع زیرزمینی آن در سال ۱۳۷۸ کشف شده است.
تاکنون ۴۴ حلقه چاه در این میدان حفاری شده که ۴۳ حلقه آن تولیدی میباشد و بهرهبرداری از این میدان از نیمه دوم سال ۱۳۸۲ آغاز گردیده است.
گاز تولیدی چاههای میدان تابناک پس از ارسال به مراکز سهگانه جمعآوری، به وسیله دو خط لوله ۳۰ اینچ هر کدام به طول ۳۰ کیلومتر به پالایشگاه گاز پارسیان مُهر ارسال و از آنجا به خط لوله سراسری گاز فرستاده میشود.