عضو انجمن جامعهشناسی ایران: بُعد عاطفی پدران عنصر جدانشدنی از خانواده است
ایرنا/ عضو انجمن جامعه شناسی ایران گفت: بُعد عاطفی پدران از گذر زمان هیچگاه از خانواده جدا نشده با وجود اینکه برخی از کارکردهای خانواده امروز به موسسات دیگر سپرده شده است.
دکتر محمد علی طالبی روز دوشنبه اظهار کرد: بیشتر نقشهایی که خانواده در قدیم داشته امروز به نهادهای بیرونی واگذار شده است.
وی فزود: آموزش یکی از کارکردهای خانواده بود که امروز به مدارس واگذار شده و موسساتی هم، دیگر رسالتهای خانواده را به دوش میکشند اما هیچ جایگزینی برای بعد عاطفی خانواده وجود ندارد.
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور بیرجند ادامه داد: به همین دلیل است که در خانواده هویت پیدا میکنیم چرا که در گذشته خانواده سه نسلی بود و نقش شغلی پدران در جامعه تداوم داشت.
وی گفت:جایگاه پدران در گذشته با اقتصاد خانواده پیوند خورده بود اما با انقلاب صنعتی مادران و بچهها وارد بازار کار شدند لذا پدران اقتدار اقتصادی خود را از دست دادند.
طالبی ادامه داد: تلاش همه اعضای خانواده برای رشد و تعالی است اکنون بخشی از زندگی اجتماعی محسوب میشود لذا مادرانی هستند که دوش به دوش پدران کار میکنند و نقش سختتری به عهده دارند اما این تغییرات جایگاه عاطفی پدر را تضعیف نمیکند.
وی همچنین در خصوص مهارت گفت و گو و تعامل مناسب در خانواده بیان کرد: تغییرات به روز و سریع این تصور را ایجاد میکند که اگر پدری پول ساز باشد بهترین پدر خواهد بود اما باید بدانیم پدران سنتی، عاطفه را به فرزندان منتقل میکردند.
این جامعه شناس با اشاره به اینکه گاهی اوقات در روابط عاطفی خانواده آنقدر سختگیرانه برخورد کرده ایم که تعامل سخت شده است گفت: نقش عاطفی باید به خانواده برگردد و پدران در این زمینه میتوانند پیش قدم شوند چون تعامل گفت و گوی مناسب را آموزش میدهند.