کاشت بذر بادامک در ۳ هکتار از عرصههای طبیعی محلات
فارس/ رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان محلات با اشاره به برگزاری ۱۳ پویش کاشت بذر و نهال در سال جاری، گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون بیش از ۵ هکتار از اراضی منابع طبیعی شهرستان محلات در قالب پویش کاشت بذر و نهال احیا شدهاند.
صدرا کریمی، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان محلات اظهار کرد: این پویش در راستای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت و با هدف کنترل روانابهای سطحی ناشی از بارندگی فصلی و شدید در منطقه به منظور ذخیره نزولات جوی و احیاء پوشش گیاهی مرتعی به اجرا درآمده است.
وی با اشاره به نقش درختچه بادامک در کنترل رواناب و حفاظت از منابع، ادامه داد: بادامک به دلیل سازگاری با منطقه و وجود ذخیرهگاههای متعدد از آن در منطقه، از بهترین گونهها برای احیای پوشش گیاهی منطقه به حساب میآید.
طی سالهای گذشته نیز احیای ۶۶ هکتار از پوشش گیاهی این منطقه با استفاده از گیاه بادامک با موفقیت انجام شده و شاهد استقرار آن بوده ایم.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان محلات بیان کرد: پویش نهال کاری در محدوده پروژه کنترل رواناب در سطحی به وسعت حدود ۲۰۰ هکتار با استفاده از هلالیهای آبگیر با حجم آبگیری به میزان ۰.۳ متر مکعب و میانگین ۲۰۰ هلالی در هر هکتار در اراضی ملی مرتعی جمال آباد، با هدف مدیریت روانابهای سطحی ناشی از بارندگی فصلی و شدید در منطقه انجام شده تا با ذخیره نزولات جوی و احیاء پوشش گیاهی مرتعی، از سیلابهای احتمالی جلوگیری شود.
کریمی تصریح کرد: به مناسبت گرامیداشت روز پدر و در پویش سراسری «به نام پدر»، با مشارکت جمعی از دوستداران طبیعت و دانشآموزان مدرسه برادران طالبی محلات و والدین آنان در سطح حدود ۳ هکتار از محدوده پروژه کنترل رواناب منطقه جمال آباد شهرستان محلات برگزار شد و بذر بادامک در ۱۶۸۰ چاله کاشته شد.
وی گفت: منطقه گلچشمه علاوه بر تثبیت خاک و اصلاح و احیای اراضی تخریب یافته، نیازمند توجه بهرهبرداران به ظرفیت تولیدی عرصه بیابانی و مشارکت آنان در این زمینه است که در این راستا طرح ترسیب کربن (پروژه مدیریت مشارکتی منابع طبیعی و توسعه روستایی طرح تعمیم ترسیب کربن) از سال ۱۳۹۲ به مدت ۵ سال با هدف احیای مناطق تخریب یافته با مشارکت و هدف توانمندسازی جوامع محلی در راستای احیای مراتع تخریبیافته اجرا شده است.