۴۰ بنای تاریخی در چهارمحال و بختیاری تعمیر و مرمت شد
ایرنا/ مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری گفت: ۴۰ بنای تاریخی در این استان طی ۲ سال اخیر تعمیر و مرمت شده است و در همین راستا این استان توانست رتبه سوم کشوری را در این بخش کسب کند.
علیرضا جیلان، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: مرمت و محافظت از بناها و محوطههای تاریخی از برنامههای اولویتدار این ادارهکل است و در همین راستا اگر چه با محدودیت منابع اعتباری روبرو هستیم اما تلاش شد طی سالهای اخیر با دریافت اعتباراتی، این وظیفه ذاتی ادارهکل را پیگیری کنیم.
وی ادامه داد: برای نخستین بار ۳۰ میلیارد ریال برای تجهیز بناها و محوطههای تاریخی استان به دوربینهای مداربسته باکیفیت جذب کردیم و ۲۰ میلیارد ریال اعتبار هم در بخش مطالعه، کاوش و تعیین حریم در محوطههای تاریخی به استان اختصاص داده شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: با اختصاص این اعتبارات، یکی از مهمترین اقداماتی که در این حوزه انجام گرفت تعیین حریم تپه سیمین در لردگان بود که پس از ۱۰ سال که این موضوع در حال پیگیری بود، تعیین تکلیف شد.
جیلان افزود: کاوشهای تاریخی جدیدی نیز در قلعه منصورخان سودجان شهرستان شهرکرد در حال انجام است که نتایج این کاوشها پس از قطعی شدن به زودی اطلاعرسانی میشود.
وی یادآور شد: با توجه به کمبود نیرو و نیاز شدید در این بخش نیز پیگیری برای استخدام ۱۷ نیرو در بخش میراث فرهنگی استان به جد در دستور کار قرار دارد.
تاکنون چهار هزار و ۸۱۰ اثر تاریخی در چهارمحال و بختیاری شناسایی و از این تعداد ۸۲۷ اثر برابر ۱۷.۱۹ درصد در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
۱۰۵ اثر ناملموس این استان نیز در فهرست آثار ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور ثبت شده که از این تعداد ۳۸ اثر طبیعی است. همچنین ۳۵ اثر منقول و ۶۳۳ اثر میراث فرهنگی غیرمنقول از چهارمحال و بختیاری در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.