انتقاد مدیرکل محیط زیست یزد از توسعه صنعت و معدن در استان
ایرنا/ مدیرکل حفاظت محیط زیست یزد گفت: امروز در دشتهای استان با فرونشست زمین، خالیشدن سفرههای زیرزمینی از آب و فقر پوشش گیاهی مواجه هستیم؛ کوهها را به خاطر معدن و دشتها را به بهانه توسعه صنعت نخوریم و از بین نبریم.
حسن اکبری، مدیرکل حفاظت محیط زیست یزد اظهار داشت: تا کی میخواهیم داشتههای سرزمین خود را از دست بدهیم، چه دفاعی برای نسل آینده داریم چه آوردهای برای آنها باقی گذاشتیم؟ همه اینها سوال است.
وی با بیان اینکه اگر این داشتهها را بیشتر از این از دست بدهیم، دیگر این سرزمین قابل سکونت نخواهد بود اظهار کرد: اجازه ندهیم تمدن چند هزار ساله خود را به خاطر اعمالکاری جزئی از دست بدهیم.
وی اضافه کرد: نگذاریم بیشتر از این دچار بهم ریختگی اکولوژیک شویم ،همین الان هم در این زمینه بدهکار و شاهد فرونشست در دشت ها و افت آب سفره های زیر زمینی در استان هستیم.
اکبری با بیان اینکه هوا را که اولین نیاز شهروندان است آلوده کرده ایم گفت: اگر بخواهیم همین طور آهسته آهسته بیش برویم، داشته های این سرزمین را از دست می دهیم و دیگر سکونت در آن ممکن نخواهد بود.
وی تصریح کرد: همه توسعه و پیشرفت برای آرامش و رفاه بشر است ؛ در محیط ناسالم و به هم ریخته چه رفاهی حاصل می شود؟
وی یادآور شد: اگر مردم به هوای پاک، آب و محیط سالم دسترسی نداشته باشند چه خوشبختی در انتظار انهاست.
مدیرکل محیط زیست استان یزد با اشاره به متفاوت بودن شرایط اقلیمی استان با دیگر نقاط مختلف کشور گفت: رطوبت نسبی استان ۲۰ درصد است یعنی هوای آن فوق خشک است، در این هوا گرد و غبار ریز ،زیر پنج میکرون مدتها در آسمان می ماند، چون رطوبتی نیست که آنها را وصل به هم و رسوب کنند.
تجمع آلایندهها در دشت یزد _اردکان
وی با بیان اینکه در دشت یزد _ اردکان در زمینه الودگی هوا و ذرات معلق با مشکلات متعددی روبرو هستیم افزود: واحدهای تولیدی باید هر فعالیت اندک که می تواند موجب کاهش گرد و غبار در این مسیر شود در اولویت قرار دهند.
وی تصریح کرد: مشکل اصلی ما در این دشت، تجمع آلاینده ها است بیش از حد ظرفیت محیط، صنعت مستقر شده و این باعث شده وقتی که کوچکتربن آلودگی وارد محیط می شود تجمع آنها وضع ما را خراب کند.
اکبری گفت: در این زمینه رسالت سنگینی بر دوش ما و صنعتگران است سلامت مردم و هزاران موجود زنده ای که در این استان زندگی می کنند مسوولیت اخلاقی و شرعی و حیات آنها به ما وابسته است.