هشدار وزارت بهداشت درباره تب مالت؛ لبنیات غیرپاستوریزه نخورید
فارس/ رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت برای جلوگیری از شیوع تب مالت، تأکید کرد: مردم شیر و پنیر خام و تازه مصرف نکنند.
احمد جندقی، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت تصریح کرد: مردم در صورت اجبار به استفاده از شیر خام، آن را به مدت یک دقیقه بجوشانند و در حالت جوش هم بزنند.
وی توصیه کرد: حتماً باید ظروف شیر خام پس از مصرف حتماً شسته شوند و شیر خام قبل از جوشاندن در یخچال نگهداری نشود؛ شیر پاستوریزه در یخچال با دمای 4 درجه و حداکثر 48 ساعت نگهداری شود. اگر بیش از این زمان بماند، پیش از مصرف جوشانده شوند و از خرید خامه، کره و بستنی غیرپاستوریزه بهشدت پرهیز شود.
جندقی افزود: برای نگهداری کره بستهبندی شده پاستوریزه، باید توجه داشت که در دمای یخچال تنها به مدت یک هفته قابل نگهداری است. اگر قصد نگهداری طولانیمدت وجود دارد، باید کره در فریزر قرار گیرد.
وی درباره خطر انتقال تب مالت از محصولات لبنی هشدار و ادامه داد: یکی از محصولات لبنی که پتانسیل بالایی برای انتقال تب مالت دارد، پنیر غیرپاستوریزه است که میتواند خطرناک باشد. به همین دلیل، بارها به مردم توصیه کردهایم که از مصرف پنیرهای محلی و تازه خودداری کنند. تنها در صورتی پنیر تازه قابل مصرف است که حداقل دو ماه در آب نمک بماند تا میکروبهای موجود در آن از بین برود.
ضرورت مصرف فرآوردههای لبنی پاستوریزه و استاندارد
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه فرآوردههای خام دامی بهسرعت میتوانند بیماریهایی مانند تب مالت را منتقل کنند، تصریح کرد: لازم است از محصولات لبنی بستهبندی شده با برچسب مجوز بهداشتی استفاده شود.
وی با بیان اینکه نظام مراقبت از بیماریها در مرکز مدیریت بیماریهای واگیر و دانشگاههای علوم پزشکی فعال است، گفت: وقتی موردی از تب مالت به ما گزارش شود، تحقیقات و ردیابیهای لازم انجام میشود. اگر مشخص شود که یک مرکز، شیر خام توزیع میکند، با هماهنگی سازمان دامپزشکی برخوردهای قانونی صورت میگیرد.
تب مالت(بروسلوزیس) نوعی باکتری عفونی است که از حیوان به انسان و بیشتر از طریق شیر، پنیر و سایر لبنیات غیرپاستوریزه منتقل میشود. به طور نادری باکتری عامل تب مالت میتواند از طریق هوا یا تماس مستقیم با حیوانات آلوده انتقال یابد.
علائم تب مالت میتواند شامل تب، درد مفاصل و خستگی باشد. معمولاً عفونت میتواند با آنتیبیوتیک درمان شود. ممکن است درمان چند هفته تا چند ماه به طول بینجامد؛ بااینحال دورههای عود شایع است.
این بیماری صدها هزار انسان را در سرتاسر جهان درگیر کرده است. پرهیز از مصرف لبنیات غیرپاستوریزه و احتیاطکردن در برخورد با حیوانات میتواند به پیشگیری از تب مالت کمک کند.