نماد آخرین خبر

۳۰ درصد نان تولیدی در خراسان جنوبی سهم ضایعات!

منبع
صدا و سيما
بروزرسانی
۳۰ درصد نان تولیدی در خراسان جنوبی سهم ضایعات!

صدا و سیما/ ۳۰ درصد از نان تولیدی در خراسان جنوبی تبدیل به ضایعات نان می‌شود.

رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه برای اصلاح الگوی مصرف نان باید ابتدا دسترسی مردم به نان سالم و کامل فراهم باشد و نان سفید به نان کامل تبدیل شود گفت: اگر تولید نان کامل افزایش یابد تولید ضایعات نان هم کاهش می‌یابد.

اصغری افزود: آرد سفید آردی است که جوانه سبوسش گرفته شده و فقط درصد کمی کربوهیدرات و پروتئین در آن باقی می‌ماند در حالی که آرد کامل سرشار از ویتامین، پروتئین، املاح معدنی و اجزای تغذیه‌ای است.

وی گفت: حداکثر سبوسگیری آرد باید ۵ درصد باشد در حالی که هم اکنون آرد نان سنگک ۶ تا ۱۲ درصد، آرد نان لواش و تافتون ۱۲ تا ۱۸ درصد، آرد نان بربری ۱۸ تا ۲۱ درصد سبوس گیری می‌شود و نان تولید شده ارزش تغذیه‌ای چندانی ندارد.

رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه سبوس باید داخل خود آرد باشد و جداگانه به آرد اضافه نشود و فرایند خمیر کردن و پخت فرایند دو ساعته تخمیر را طی کند گفت: اگر سبوس جداگانه به آرد اضافه شود ممکن است در برابر حرارت حتی ترکیبات سمی ایجاد کند که این خود برای سلامتی مضر است و بنابراین آرد کامل حساس است و باید ضوابط خاصی برای پخت داشته باشد.

اصغری افزود: فیبر قسمت اعظم سبوس است که باعث سیری زودرس و کنترل چاقی شده و همچنین به کند شدن جذب قند و لیپید کمک می‌کند که این تاثیر بسیار زیادی در پیشگیری و کنترل دیابت و بیماری‌های قلبی - عروقی دارد وهمچنین فیبر در روده بزرگ توسط باکتری‌های مقوی استفاده شده و سوخت آنهاست و عملکرد مفیدی دارد و باعث افزایش ترشح انسولین می‌شود.

رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند همچنین افزود: نان کامل به خاطر وجود منیزیم و پتاسیم در خود در پیشگیری از فشار خون بالا و پیشگیری از دیابت، کبد چرب و بیماری قلبی موثر است.





آخرین خبر خراسان جنوبی در اینستاگرام :
https://instagram.com/skhorasan_today