نماد آخرین خبر

بار گرانی دارو بر دوش بیماران؛ داروی شما موجود نیست!

منبع
مهر
بروزرسانی
بار گرانی دارو بر دوش بیماران؛ داروی شما موجود نیست!

مهر/ بیماران خراسان جنوبی این روزها هم از افزایش قیمت و هم کمبود برخی داروها گلایه مند هستند.

شاید بتوان از بسیاری از نیازهای ضروری چشم پوشید، با کمبود برخی از اقلام و حتی کالاها تا مدتی کنار آمد و از جایگزین‌های مشابه آن استفاده کرد ولی وقتی سخن از دارو است نمی‌توان به سهولت از کنار افزایش قیمت و کمبود آن گذشت.

برای یک بیمار دیابتی حتی یک وعده نبود انسولین و یا دارو بسیار آسیب زا است. برای کسی که از بیماری قلبی شدید رنج می‌برد وجود قرص تجویزی پزشک در خانه بسیار ضروری است تا در موقع ضرورت از آن استفاده کند و در مورد بسیاری از بیماری‌ها این مطلب ضروری است.

اما این روزها در مورد برخی از داروها هم با افزایش قیمت و هم با کمبود آن رو به رو هستیم که مشکلاتی برای شهروندان به وجود آورده است. پای صحبت شهروندانی که با این مشکل مواجه بوده‌اند می‌نشینیم و درباره مشکل دارویی شأن از آنان می‌پرسیم.

پیگیری یک دارو در دیگر شهرها

فاطمه واعظ زاده از شهروندان خراسان جنوبی اظهار کرد: متأسفانه برخی از داروها نه تنها در داروخانه‌های بیرجند بلکه در شهرهایی چون مشهد و تهران که پیگیر شده‌ام، یافت نمی‌شود.

وی با بیان اینکه از حدود دو هفته قبل به دنبال داروی «بروموکریپنین bromocriptine» در داروخانه‌های متعدد می‌گردم، بیان کرد: اما متأسفانه با تلاش فراوان باز هم نتوانستم آن را پیدا کنم در حالی که طبق نسخه و تجویز پزشک باید از آن استفاده کنم.

واعظ زاده افزود: نکته قابل توجه آن است که در برخی داروخانه‌ها داروی تاریخ گذشته «بروموکریپنین bromocriptine» را دارند و البته من به نزدیکان در دیگر شهرها چون تهران و مشهد هم سفارش کردم ولی متأسفانه یافت نشد.

وی افزود: دارو برای بیمار یک کالا و محصول فوق العاده حیاتی محسوب می‌شود و سلامت انسان با آن مرتبط است و باید در این زمینه به صورت جدی تری ورود پیدا کرد.

داروهایی که میلیونی شده‌اند

ستاره مودی از شهروندان اهل طبس نیز اظهار کرد: پدر شوهر من آلزایمر شدید دارند و قیمت دارویی که باید مصرف کنند، یک بسته ۲۵ عددی حدود هشت میلیون تومان است.

وی با بیان اینکه تأیید فوق تخصص هم بر استفاده از داروی خارجی است که بیمه هیچ مقداری را تقبل نمی‌کند، بیان کرد: حالا با این شرایط تصور کنید که یک فرد بازنشسته که تنها ۱۲ میلیون تومان حقوق دارد، اگر هشت میلیون تومان برای دارو پرداخت کند بقیه روزهای ماه را چگونه باید سپری کند.

این شهروند طبسی یادآور شد: علاوه بر مورد بیماری پدر همسرم، خود من نیز برای یک عمل جراحی باید وزن خود را کم کنم و در این زمینه تنها آمپولی که مورد تأیید پزشک قرار دارد و تجویز شده به صورت آزاد و دانه‌ای یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است.

مودی ادامه داد: نکته این است که من هر روز باید تزریق داشته باشم و بیمه این نوع آمپول را تحت پوشش قرار نمی‌دهد.

بیمه سقف مشخصی از داروی «سینوریپا» را تحت پوشش دارد

غلامرضا خدابخشی که چند سالی است که به بیماری دیابت مبتلا است، در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بنا به توصیه دکتر و برای کنترل قند خون باید روزی دو مرتبه یک بار در صبح و یک بار در شب و در واقع هر ۱۲ ساعت قرص «سینوریپا» استفاده کنم.

وی افزود: مصرف دو عدد قرص در هر شبانه روز به معنای مصرف ۶۰ عدد قرص در یک ماه است و این در حالی است که بیمه تنها مصرف ۳۰ عدد قرص در هر ماه (به عبارتی مصرف یک عدد قرص در روز) را تحت پوشش قرار داده است و اضافه بر آن را باید به صورت آزاد خریداری کنیم.

خدابخشی گفت: البته تفاوت قیمت قرص «سینوریپا» به صورت بیمه و خرید آزاد بسیار قابل توجه است (آزاد حدود دوبرابر قیمت با بیمه دارو است) ولی وقتی دکتر برای من روزی دو قرص تجویز کرده چه باید بکنم.

میزان افزایش قیمت دارو تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد

علی اربابی، مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی اظهار کرد: دستگاه‌ها و نهادهای مختلفی در موضوع تولید، توزیع، قیمت گذاری و … دارو نقش دارند ولی برنامه ریزی کلی بر عهده سازمان غذا و دارو است.

وی با اشاره به برخی از تغییرات ایجاد شده در قیمت داروها، بیان کرد: این به روز رسانی و اصلاح قیمت به این دلیل رخ داد که تولید برخی از داروها برای تولید کنند به صرفه نبوده است و با این افزایش قیمت تلاش شده برای تولید کنند انگیزه ایجاد شود.

مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی گفت: خوشبختانه با مذاکرات بین وزارت بهداشت و بیمه و … این نتیجه حاصل شد که میزان افزایش قیمتی که روزهای اخیر در مورد دارو داشتیم، تحت پوشش بیمه قرار گیرد که فشار کمتری به مردم عزیز ما در این زمینه وارد شود.

پاسخ به یک سوال در مورد تعهد بیمه در مورد داروها

اربابی در پاسخ به این سوال که چرا برخی از داروها تا سقف خاصی تحت پوشش بیمه است، اظهار کرد: این موضوع بر اساس یک سری از پروتکل‌ها تعیین می‌شود که به عنوان مثال بیمار برای درمانش به این میزان دارو در روز نیاز دارد ولی اگر دارویی در تعهد بیمه باشد و پزشک بیش از این میزان پروتکل برای بیمار دارو تجویز کند با مراجعه به بیمه و ارائه مدارک و … مشکل بیمار را حل می‌کنیم تا همه داروی تجویزی او تحت پوشش قرار گیرد که نمونه آن انسولین است.

وی بیان کرد: اما در مورد داروهایی چون «سینوریپا» که اصولاً در تعهد بیمه قرار ندارد شرایط متفاوت است و اصولاً آنچه پرداخت می‌شود نه از سوی بیمه بلکه توسط سازمان هدفمند یارانه‌ها و از محل تفاوت اصلاح نرخ ارز پرداخت می‌شود.

مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه در حوزه دارو همه موضوعات به بیمه برنمی‌گردد، گفت: درست است که دارو و نسخه نویسی در سامانه بیمه انجام می‌شود ولی در مواردی منابع مالی تأمین آن توسط نهادهایی چون سازمان هدف مندی یارانه‌ها تأمین می‌شود که مبالغ کمی نیست.

فراموش نشود که رهبر معظم انقلاب اسلامی تأکید کرده‌اند که ما می‌خواهیم وقتی کسی بیمار می‌شود جز رنج جسمی همان بیماری، مشکل دیگری نداشته باشد که این موضوع وظیفه دستگاه‌ها و نهادهای مختلف حوزه بهداشت و درمان و از جمله بخش دارو را بیشتر می‌کند.





آخرین خبر خراسان جنوبی در اینستاگرام :
https://instagram.com/skhorasan_today