نماد آخرین خبر

کم‌کاری بانک‌های کهگیلویه و بویراحمد در پرداخت تسهیلات اشتغالزایی

منبع
ايرنا
بروزرسانی
کم‌کاری بانک‌های کهگیلویه و بویراحمد در پرداخت تسهیلات اشتغالزایی

ایرنا/ اظهارات مسئولان اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد حاکی است که برخی بانک‌های استان در اعطای تسهیلات اشتغالزایی عملکرد مطلوبی ندارند و این استان در رتبه آخر این تسهیلات در بین استان های کشور قرار گرفته است، هم اینک هم به طور روزانه افراد زیادی با مراجعه به اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواستار پرداخت وام های خود هستند.

نرخ اشتغال استان کهگیلویه و بویراحمد ۶ درصد و نرخ فعالیت‌های اقتصادی هفت درصد است، حدود هفت تا هشت درصد جمعیت استان بیکاری اختیاری دارند، یعنی وارد بازار کار نشده‌اند.
معاون حقوقی و امور استان های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سفر اخیر خود به استان کهگیلویه و بویراحمد اعلام کرده بود که باید دلایل رتبه آخر کهگیلویه وبویراحمد در ایجاد اشتغال بررسی شود.
دولت در راستای فراهم ساختن زمینه اشتغال و توانمندسازی اقشار کم درآمد استفاده از ظرفیت تسهیلات اشتغالزایی را در تمامی استانها به ویژه کهگیلویه و بویراحمد در دستور کار خود قرار داده است.
سهم استان کهگیلویه و بویراحمد از این تسهیلات ۱۲ هزار میلیارد ریال بوده است که طبق اعلام متولیان اقتصادی استان تنها مبلغ اندکی از این تسهیلات به متقاضیان پرداخت شده است.
آنگونه که دستگاهای اجرایی، نهادها و موسسات حمایتی ادعا دارند علت کندی روند پرداخت این تسهیلات را کم کاری بانک‌ها است.
احسان عسکری معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد پیش از این هم تاکید کرده بود که وضعیت پرداخت تسهیلات اشتغالزایی در استان مناسب و قابل قبول نیست که باید این پرداختی ها توسط بانک‌ها افزایش یابد.
کمتر از ۲۳ درصد از متقاضیان تسهیلات اشتغالزایی دریافت کرده اند
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزائی از محل بند ب قانون بودجه به استان اختصاص یافته است.
ابراهیم مهرجو افزود: این تسهیلات به متقاضیان اجرای طرح‌های اشتغالزائی که از سوی نهادها و موسسات حمایتی معرفی می‌شوند، پرداخت می‌شود.
وی تاکید کرد: تاکنون به میزان ۷۷ درصد این تسهیلات، از سوی کمیته امداد امام خمینی، بهزیستی، بنیادهای برکت و علوی، ستاد اجرائی بسیج سازندگی به بانک‌ها معرفی شده است، اما کمتر از ۲۳ درصد از متقاضیان تسهیلات خود را دریافت کرده‌اند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: آمار بیکاری در استان بالا است و مردم از حوزه اقتصادی و مدیران بانکی در این زمینه گلایه دارند.
رتبه آخر کهگیلویه و بویراحمد در جذب تسهیلات اشتغالزایی
مدیرکل دفتر سرمایه گذاری حوزه اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: با وجود نیاز شدید و تقاضای زیاد مردم به دریافت تسهیلات، اما تنها ۱۷ درصد تسهیلات اشتغالزائی بند ب قانون بودجه ۱۴۰۳ به متقاضیان طرح‌های اشتغالزائی پرداخت شده است.
مهران گودرزی با انتقاد از روند کند پرداخت این تسهیلات اشتغالزایی، افزود: استان رتبه آخر کشور در زمینه جذب تسهیلات اشتغالزائی بند ب قانون بودجه را دارد.
وضعیت بیکاری و شغل های کاذب در کهگیلویه و بویراحمد
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه در شاخص‌های بیکاری، ما متوسط کشور هستیم، گفت: «نرخ اشتغال ما ۶ درصد و نرخ فعالیت‌های اقتصادی ما هفت درصد است.حدود هفت تا هشت درصد جمعیت استان بیکاری اختیاری دارند، یعنی وارد بازار کار نشده‌اند.
این یکی از دغدغه‌های مهم استان است و از مردم می‌خواهیم در بازار اشتغال فعال شوند و داوطلبانه جویای کار شوند.» این دعوت به مشارکت اجتماعی می‌تواند به کاهش بیکاری و افزایش نرخ اشتغال کمک کند.
یدالله رحمانی تأکید کرد: «مردم تصور می‌کنند بیشترین قابلیت را در بخش کشاورزی داریم، اما از سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۱ سهم اشتغال بخش کشاورزی از ۲۱ درصد به ۱۴ درصد کاهش یافته است. به همین دلیل، باید به بخش کشاورزی توجه ویژه‌ای داشته باشیم. اقداماتی از جمله توجه به زنجیره تولید آبزیان، گیاهان دارویی، زنجیره مرغ و توسعه گلخانه‌ها از مهم‌ترین برنامه‌های ما است.»

وی تصریح کرد: «در جلسات متعدد با حضور نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی، مسائل استان را در بخش‌ها و حوزه‌های مختلف مورد بررسی قرار دادیم و به همه مدیران اعلام کردیم که رسالتی جز خدمت به تولید، اشتغال، سرمایه‌گذاری و معیشت مردم ندارند. به همه مدیران تأکید کردیم که خدمت به مردم، بسترسازی برای سرمایه‌گذاری، تولید و ایجاد اشتغال اولویت است و باید این نگاه توسط مدیر به بدنه دستگاه القا شود.»
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر استفاده از ظرفیت نیروهای توانمند اشاره کرد و گفت: «ما در بخش تولید و سرمایه‌گذاری نشست‌های متعددی برگزار کرده و کارگروه‌ها و جلساتی که تعطیل بود را فعال کردیم و مصوبات را تا تحقق آن‌ها پیگیری می‌کنیم تا مشکلات رفع شود. تأکید بر این است که در کنار امنیت، حمایت از تولید، اشتغال و سرمایه‌گذاری یک وظیفه همگانی است.»
این در حالی است که منصور دانش آموز دبیر شورای هماهنگی بانک‌های کهگیلویه و بویراحمد، عملکرد بانک‌ها را به نسبت میزان منابع مالی شان مطلوب و رضایت بخش می داند.
دانش آموز تاکید کرده است که آمارهای پرداختی ارائه شده از سوی دستگاها به روز رسانی نشده است.
بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری در پاییز ۱۴۰۳ به ۷.۲ رسید که کمترین نرخ بیکاری در سال‌های اخیر است. همچنین نرخ بیکاری در ۲۶ استان کشور نیز تک رقمی شده است.
نرخ بیکاری در ۲۶ استان کشور تک رقمی شده است و در میان آن‌ها تهران و مازندران رتبه‌های نخست را دارند.
بر اساس این گزارش، استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اصفهان، البرز، ایلام، بوشهر، تهران، چهار محال و بختیاری، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، زنجان، سمنان، فارس، قزوین، قم، کردستان، کرمان، کهگیلویه و بویر احمد، گلستان، گیلان، مازندران، مرکزی، هرمزگان، همدان و یزد دارای نرخ تک‌رقمی هستند.
بیشترین نرخ بیکاری نیز به ترتیب متعلق به استان سیستان و بلوچستان، خوزستان، کرمانشاه و لرستان است.
این در حالی است که معاون حقوقی و امور استان های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سفر اخیر خود به استان کهگیلویه و بویراحمد اعلام کرده بود که باید دلایل رتبه آخر کهگیلویه وبویراحمد در ایجاد اشتغال بررسی شود.

نصراله بازوند، با توجه به رتبه آخر ایجاد اشتغال در استان کهگیلویه وبویراحمد و بدون اشاره به آمار و با وجود ظرفیت های متعدد و سرشار در حوزه های مختلف، افزوده بود که همه ما در بروز این مشکل مقصر هستیم و گزارش این وضعیت در استانی با این همه داشته ها قابل توجیه نیست.
وی تاکید کرده بود که باید بررسی کنیم و دلایل دخیل این ضعف و چالش اساسی در این استان با وجود همه ظرفیت های متعدد از منابع انسانی ، قابلیت های متعدد در زمینه کشاورزی، نفت و گاز، صنعت، آب، گردشگری، منابع طبیعی و گیاهان دارویی، و همچنین معادن غنی و بسیاری از داشته های دیگر را به طور دقیق، علمی و عمیق احصا کرد.

آخرین خبر کهگیلویه و بویراحمد در اینستاگرام :
https://instagram.com/yasuj_today