کاهش نرخ بیکاری خراسان جنوبی با ثبت کمترین رقم پس از انقلاب
ایرنا/ بیرجند - ایرنا - براساس اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان جنوبی نرخ بیکاری استان در پاییز ۱۴۰۳ به ۴.۷ درصد رسید که ثبت این رقم کمترین میزان پس از پیروزی انقلاب اسلامی بوده است.
به گزارش ایرنا شرایط اقتصادی طی سالهای اخیر سبب شده تا اشتغالزایی به کار دشواری بدل شود اما خراسان جنوبی به گواه آمار در این زمینه عملکرد موفقی داشته به طوری که در چند سال اخیر با کاهش نزولی نرخ بیکاری، مرکز آمار ایران خراسان جنوبی را یکی از استانهای برتر در ایجاد اشتغال معرفی کرده است.
اما استان در سال جاری هم توانست در کاهش نرخ بیکاری رکوردهای خوبی پس از پیروزی انقلاب بر جای بگذارد به طوری که بر اساس اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان جنوبی نرخ بیکاری استان با ۴.۷ درصد به کمترین رقم در چند دهه اخیر رسید.
در پاییز امسال خراسان جنوبی بعد از تهران رتبه دوم کاهش نرخ بیکاری کشور را دارد و به لحاظ تحقق اشتغال تعهد شده در مقایسه با دیگر استانها در جایگاه دوم قرار دارد.
در سال جاری تعهد اشتغال استان براساس اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ۹ هزار و ۵۲۸ نفر بوده که تاکنون ۱۱ هزار و ۸۰۱ نفر اشتغال توسط دستگاههای اجرایی استان در سامانه رصد ثبت شده و در ۱۰ ماه ابتدای سال جاری ۱۲۳.۸۵ درصد تعهد اشتغال استان محقق شده است.
مسئولان خراسان جنوبی احیای واحدهای راکد و نیمهفعال، برگزاری مستمر جلسات شورای اشتغال، هماهنگی و همراهی بانکها با دستگاههای متولی اشتغال با محوریت حوزه معاونت اقتصادی استاندار، احیای و فعال سازی ۱۵۷ واحد تولیدی از ابتدای سال جاری، فعال شدن طرح نهضت ملی مسکن و جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی را عامل موفقیت استان در ایجاد و تثبیت اشتغال میدانند.
مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی که متولی اصلی در این زمینه شناخته میشود به خبرنگار ایرنا گفت: در سال جاری تعهد اشتغال استان براساس اعلام وزارت خانه، ۹ هزار و ۵۲۸ نفر بوده که تاکنون ۱۱ هزار و ۸۰۱ نفر اشتغال توسط دستگاههای اجرایی استان در سامانه رصد ثبت شده است.
غلامرضا اشرفی افزود: در ۱۰ ماه ابتدای سال جاری ۱۲۳.۸۵ درصد تعهد اشتغال استان محقق شده و خراسان جنوبی در این زمینه درکشور پیشتاز است.
وی عنوان کرد: در سال جاری تعهد اشتغال فارغ التحصیلان استان، هزار و ۷۹۴ نفر بوده که تاکنون ۲ هزار و ۳۱ نفر محقق شده و ۱۱۳.۲۱ درصد تعهد اشتغال خراسان جنوبی در این بخش هم در ۱۰ ماه سال محقق شده است.
اشرفی بیان کرد: خراسان جنوبی در زمینه تحقق تعهد اشتغال فارغ التحصیلان که مورد تاکید شخص استاندار است هم در جایگاه دوم کشور قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه براساس اطلاعات ۹ ماه ابتدای سال جاری دانشگاه علوم پزشکی، بهزیستی و بنیاد شهید و امور ایثارگران دستگاههای برتر استان در تحقق تعهد اشتغال را کسب کردند، بیان کرد: همچنین شهرستانهای زیرکوه، خوسف و درمیان بالاترین پیشرفت در تحقق اشتغال خراسان جنوبی را دارند.
اشرفی اظهار کرد: همچنین براساس آمار ۹ ماه ابتدای امسال، ۴۹ درصد تحقق اشتغال استان در سال جاری در بخش شهری و ۵۲ درصد در بخش روستایی بوده است.
وی با بیان اینکه در سال جاری هزار و ۳۴۰ میلیارد ریال تسهیلات مصوب اشتغال خانگی استان بوده است، بیان کرد: در ۹ ماه ابتدای از این محل ۲۶۰ پرونده به مبلغ ۴۵۰ میلیارد ریال پرداخت شده و درصد طرحهای معرفی شده نسبت به اعتبارات ابلاغی ۷۳ درصد است.
مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی افزود: بانکهای رفاه کارگران، پست بانک و توسعه تعاون به ترتیب رتبه اول تا سوم استان در پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی را دارند.
اشرفی عنوان کرد: شهرستانهای قاین، طبس و زیرکوه به ترتیب بیشترین میزان جذب تسهیلات مشاغل خانگی را نسبت به سایر شهرستانها به خود اختصاص دادهاند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی هم در این باره گفت: در پاییز سال جاری نرخ بیکاری استان به ۴.۷ درصد رسید که بعد از تهران رتبه دوم کاهش نرخ بیکاری کشور را دارد و به لحاظ تحقق اشتغال تعهد شده در مقایسه با دیگر استانها در جایگاه دوم قرار دارد.
مهدی جعفری افزود: میزان اشتغال محقق شده در خراسان جنوبی، بیش از تعهد و به میزان ۱۲۳ درصد از ابتدای سال جاری است.
وی اظهار کرد: به استناد گزارش سامانه ملی رصد اشتغال، خراسان جنوبی به لحاظ تحقق اشتغال تعهد شده در مقایسه با دیگر استانها در جایگاه دوم قرار دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به احیا و فعال سازی ۱۵۷ واحد تولیدی راکد در سال جاری و نقش تاثیرگذار آن در ایجاد اشتغال استان، گفت: همچنین در سال جاری ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان برای رفع موانع تولید در راستای اشتغالزایی و رونق تولید به صورت مستمر برگزار شده است.
جعفری اظهار کرد: همکاری و همافزایی دستگاهها و بانکها با محوریت حوزه اقتصادی استان نقش موثری در ایجاد اشتغال استان داشته است.
وی با بیان اینکه در سال جاری تمام همت خود را بکار گرفتهایم تا از تعطیلی حتی یک واحد تولیدی در استان در راستای تثبیت اشتغال جلوگیری کنیم، بیان کرد: استاندار خراسان جنوبی تاکید دارند که از این پس بانکهای استان بدون اطلاع استانداری برای هیچ واحد تولیدی پرونده قضایی تشکیل ندهند که نشان از دغدغه ایشان در زمینه رونق تولید و تثبیت اشتغال است.
جعفری افزود: پیگیریهای جدی استاندار باعث شده که استان از رتبه چهارم ایجاد اشتغال کشور به رتبه دوم ارتقا یابد.
وی با اشاره به صحت سنجی اشتغال استان به صورت پیامکی، تلفنی و بررسی مراکز مشاوره در ۹ ماه امسال، گفت: در سال جاری صحت سنجی اشتغال استان ۹۳.۹ درصد استان بوده که شهرستان طبس بالاترین صحت سنجی اشتغال را در استان داشته است.