نماد آخرین خبر

چشم‌انتظاری ۲۵۰ جوان کرمانشاهی برای دریافت وام اشتغال

منبع
ايسنا
بروزرسانی
چشم‌انتظاری ۲۵۰ جوان کرمانشاهی برای دریافت وام اشتغال

ایسنا/ افرادی که در دوره‌های آموزشی همراه با پرداخت تسهیلات سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه شرکت کرده و به امید ایجاد کسب و کار، مهارتی آموخته‌اند، حالا چشم انتظار مساعدت مسئولین و همراهی بانک‌ها هستند تا بتوانند با دریافت تسهیلات، شغلی برای خود دست و پا کنند.

مهرماه امسال بود که معاون آموزشی سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه از آغاز ثبت‌نام طرح «آموزش‌های مهارتی همراه با پرداخت تسهیلات» خبر داد و گفت: در این طرح ضمن ارائه آموزش‌های مهارتی به افراد بیکار، به آنها تسهیلات بدون سود هم پرداخت می‌شود.
مهدی عبدالمالکی با اعلام اینکه با پیگیری‌های صورت گرفته برای اولین بار سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه توانست در ردیف دستگاه‌های استفاده کننده از تسهیلات منابع جزء ۳ بند «ب» تبصره دو قانون بودجه ۱۴۰۳ قرار گیرد، در خصوص شرایط پرداخت این تسهیلات گفته بود که در این طرح متقاضیان ثبت‌نام کرده و تحت دوره‌های آموزش مهارتی در حوزه‌های صنایع چوب، صنایع بافتنی، صنایع چرم، خیاطی و تعمیر موبایل قرار می‌گیرند و با استفاده از تسهیلات دریافتی و با توجه به مهارتی که در دوره‌های آموزشی کسب کرده‌اند، می‌توانند برای خود کسب و کار راه بیندازند.
عبدالمالکی سهمیه استان در پرداخت این تسهیلات را ۲۵۸ نفر اعلام و تصریح کرد: در این طرح به هر متقاضی ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات با کارمزد چهاردرصد و بازپرداخت پنج ساله پرداخت می‌شود.
اما پس از برگزاری دوره‌ها و شرکت جمعی از افراد جویای کار در این دوره‌های آموزشی، به امید آن که با تسهیلات دریافتی کسب و کاری برای خود راه بیاندازند، حالا بانک‌ها از پرداخت این تسهیلات سر باز زده که همین امر موجب انتقاد فراگیران این دوره‌های آموزشی شده است.
معاون آموزشی سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه در این خصوص گفت: بعد از گذراندن دوره آموزشی، جهاد دانشگاهی کرمانشاه شرایط ثبت‌نام در سامانه اشتغال کشور (Tek) را برای این افراد فراهم کرد و تمامی ۲۵۸ متقاضی در صف انتظار به بانک قرار گرفتند که متاسفانه علی رغم پیگیری‌ها و مکاتبات فراوانی که انجام دادیم، تاکنون همکاری از سوی بانک‌های عامل برای پرداخت این تسهیلات صورت نگرفته است.
به گفته عبدالمالکی بانک عامل برای پرداخت ۳۰۸ میلیارد ریال از این تسهیلات بانک مهر ایران و برای ۷۸ میلیارد ریال دیگر بانک گردشگری تعیین شده است.
وی با بیان اینکه این منابع ۲۸ تیرماه امسال از سوی بانک مرکزی به مدیران عامل بانک‌های عامل و در هشتم مرداد از سوی بانک‌های عامل به سرپرستی استان‌ها برای پرداخت ابلاغ شده، گفت: متاسفانه در حال حاضر و با وجود آن که در اغلب استان‌ها حدود ۴۰ درصد اعتبارات در نظر گرفته شده برای پرداخت تخصیص پیدا کرده است، اما همکاری کافی از سوی بانک‌های عامل برای پرداخت این تسهیلات در کرمانشاه صورت نمی‌گیرد.
عبدالمالکی اضافه کرد: بانک گردشگری برای تعدادی از متقاضیان پرونده تشکیل داده و تعدادی از تسهیلات نیز در آستانه پرداخت است، اما بانک مهر ایران به هیچ عنوان زیر بار تعهد و تشکیل پرونده برای متقاضیان نمی‌رود و طی مکاتبه صورت گرفته و اذعان بانک مهر سرپرستی استان کرمانشاه، اولویت برای پرداخت تسهیلات موضوعاتی همچون وام‌های ازدواج و فرزندآوری است که نقد جدی به این عملکرد سلیقه‌ای وارد است.
وی اظهار کرد: با بررسی‌های که انجام دادیم مشخص شده عدم همکاری بانک‌های عامل فقط مربوط به کرمانشاه بوده و در استان‌های دیگر تسهیلات پرداخت شده است. برای مثال در کردستان که استان همجوار ماست ۱۱۲ فقره تسهیلات در این بخش از سوی بانک مهر ایران پرداخت شده است. در سایر استان‌ها از جمله قم، مرکزی، خراسان رضوی، بوشهر، قزوین و البرز نیز پرداخت تسهیلات از سوی بانک‌ مهر ایران صورت گرفته است.
تاکید معاون اقتصادی استانداری بر تسریع در پرداخت تسهیلات اشتغالزایی از سوی بانک‌ها
عبدالوحید محمدی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه نیز با تاکید بر تسریع در پرداخت تسهیلات اشتغالزایی از سوی بانک‌ها، گفت: با توجه به شرایطی که استان کرمانشاه در زمینه بیکاری دارد، لازم است بانک‌ها پرداخت تسهیلات اشتغالزایی را در اولویت قرار دهند.
وی با بیان اینکه هر ساله برای پرداخت تسهیلات اشتغالزایی ممکن است با تاخیر در تامین منابع مواجه باشیم، اما به تدریج منابع تامین شده و تخصیص می‌یابد، افزود: کمتر از یک ماه است که منابع تسهیلات اشتغالزایی تبصره دو تخصیص پیدا کرده و از همین رو پرداخت تسهیلات به متقاضیان تاکنون انجام نشده است، اما به تدریج روند پرداخت آغاز خواهد شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه با بیان اینکه تسهیلات اشتغالزایی تبصره دو در اختیار دستگاه‌های مختلفی قرار می‌گیرد، عنوان کرد: جهاد دانشگاهی امسال برای اولین بار جزو این دستگاه‌ها قرار گرفته است.
وی از پیگیری جدی و مکاتبات متعدد برای تعیین تکلیف تسهیلات اشتغالزایی از سوی بانک‌ها خبر داد و افزود: این تسهیلات تکلیفی بوده و بانک‌ها باید پرداخت آن را در اولویت قرار دهند.
به گفته محمدی، استاندار کرمانشاه نیز نه تنها در جلسات مختلف با بانک‌ها مدام بر لزوم در اولویت قرار دادن تسهیلات اشتغالزایی تاکید دارد، بلکه در پایتخت نیز با بانک‌های کشور در این خصوص رایزنی می‌کند.
توضیحات بانک مهر ایران
فردین محمودی مسئول اعتبارات بانک مهر ایران استان کرمانشاه نیز در این خصوص گفت: هیچ منابعی از سوی دولت برای پرداخت تسهیلات تکلیفی از جمله تسهیلات اشتغال در اختیار بانک‌ها قرار نمی‌گیرد و این تسهیلات منابعی ندارند. بلکه بانک از منابع داخلی خود نسبت به پرداخت آنها اقدام می‌کند.
وی اظهار کرد: این تسهیلات صرفا به بانک‌ها تکلیف شده و بانک‌ها نیز در شرایطی امکان پرداخت آن را دارند که منابع و مصارف آنها اجازه دهد.

محمودی با بیان اینکه شرایط استان‌های مختلف در زمینه منابع و مصارف متفاوت است، افزود: در کرمانشاه وضعیت منابع و مصارف ما فعلا بگونه‌ای است که غیر از تعهداتی که به مشتریان داریم، مجوز پرداخت تسهیلات دیگری را نداریم. از همین رو فعلا امکان پرداخت تسهیلات تبصره دو تا زمانی که وضعیت منابع و مصارف مناسب نشود، وجود ندارد.

آخرین خبر کرمانشاه در اینستاگرام :
https://www.instagram.com/kermanshah.today