تعیین عرصه و حریم تپه باستانی شهرستان نیر
ایرنا/ رئیس گروه باستانشناسی میراث فرهنگی اردبیل از ادامه گمانهزنی باستانشناسی در کوللیتپه روستای شیران نیر به منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم آن خبر داد.
روحالله محمدی، رئیس گروه باستانشناسی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل اظهار داشت: گمانهزنی باستانشناسی در کوللی تپه از ۱۶ دیماه آغاز شده و تا ۱۵ بهمنماه ادامه دارد.
وی افزود: حفاظت و صیانت از اثر و تعیین ضوابط و مقررات ساخت و سازها ابنیه روستا از دیگر اهداف این عملیات است و بر اساس گمانهزنیهای باستانشناسی انجام یافته، آثار به دست آمده از کوللی تپه مربوط به قرون پنج تا هشت هجری قمری است.
وی ادامه داد: کوللی تپه روستای شیران در تاریخ ۲۷ بهمن ماه ۱۳۸۷ به شماره ۲۴۵۳۹ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است و کاوشها و گمانه زنیها اطلاعات تازهای از آن را به دست خواهد داد.
پل تاریخی قرمز (قرمیزی کورپی) بر روی رودخانه آغلاغان یا نیرچایی مربوط به دوره صفوی در بافت مرکزی شهر، بقعه کورائیم در روستای کورائیم متعلق به قرن هفتم هجری، کاروانسرای شاه عباسی یا رباط سنگی در کنار جاده قدیم نیر - سراب ، دهکدههای صخرهای اباذر و گلستان با فضاهای معماری خاص، غار فرهاد یا فرهاد کهلی و آیی قالاسی از جمله آثار تاریخی شهرستان نیر است.
شهرستان تاریخی و گردشگرپذیر نیر در ۳۰ کیلومتری جنوب غربی مرکز استان و در مسیر جاده ترانزیتی اردبیل - سراب واقع شده است.