چرا شهرک صنفی مهاباد رونق نمیگیرد؟
ایرنا/ انتقال صنوف آلاینده و نمایشگاههای خودرو به خارج از شهر مهاباد کلیدواژه چند سال گذشته حوزه مدیریت شهری بوده ولی همچنان این انتقال بدون نتیجه بوده است؛ علت عدم موفقیت این مهم چیست؟
شهرک صنفی مهاباد با وجود ایجاد تمام امکانات رفاهی و خدماتی و همچنین ایجاد مغازههای مختلف هنوز رونق خاصی ندارد و تاکنون مورد استقبال صنوف مزاحم و نمایشگاههای خودرو قرار نگرفته است.
حتی انتقال مرکز شماره و پلاکگذاری خودرو نیز که طی ۲ سال گذشته به صورت جدی از طرف مدیریت شهرستان در دستور کار قرار داشت، همچنان صورت نگرفته است.
در این بین واگذاری مغازه با شرایط ویژه و سایر تشویق و دستورهای صادر شده نیز نتوانسته شرایط را برای انتقال صنوف به این شهرک صنفی مهیا کند.
حسن عباسی، فرماندار ویژه مهاباد در همین ارتباط گفت: علت اصلی عدم موفقیت در موضوع انتقال صنوف آلاینده به شهرک صنفی کاوه نحوه واگذاری زمین و مغازه به متقاضی آنها در سال های گذشته است.
عباسی افزود: بخش عمده مغازه های آماده شده فعلی در اختیار سرمایه گذاران قرار دارد و کمتر صاحبان صنوف فعال شهرستان در آن مالک مغازه ها هستند.
وی اضافه کرد: از ابتدای این پروژه به جای اینکه مغازه و زمین برای احداث در اختیار صنوف و صاحبان اصلی این کسب و کارها قرار گیرد، به تعدادی افراد بدون ارتباط به این مشاغل و به نحوی به سرمایه گذار واگذار شده است.
عباسی با بیان اینکه در شرایط فعلی انتقال صنوف به زور و تهدید نمی تواند کارگشا باشد، افزود: نمایشگاه های خودروی داخل شهر را که به اجبار به آن مکان انتقال دهیم، در مرحله اول باید در شهرک صنفی کاوه مغازه به اجاره گرفته و امکان دارد پس از رونق آن طی چند سال و افزایش اجاره توسط صاحب نمایشگاه بدون مغازه باقی بمانند و از طرفی موقعیت مغازه داخل شهر خود را نیز ازدست بدهند که منطقی به نظر می رسد.
وی یادآور شد: علی رغم تلاش های بسیار برای انتقال نمایشگاه های خودرو و سایر صنوف مزاحم به این شهرک باتوجه به مشکلاتی از این قبیل تاکنون این اتفاق رخ نداده و با این وضعیت نیز این جابجایی دور از انتظار است.
تنها ۱۵ درصد این شهرک صنفی فعال بوده و مابقی بدون استفاده از مالک و صنوف مزاحم داخل شهر باقی مانده است که باید برای آن فکری شود.
۲۸ شغل در فهرست مشاغل آلاینده قرار دارد که نمایشگاه خودرو، مکانیکی، نجاری، صافکاری، درب و پنجره سازی، سنگبری، تراشکاری و نقاشی از جمله آنهاست.
مشاغل مزاحم دارای پیامدهایی چون ناامنی، اختلال در رفتوآمد، بدمنظره کردن چهره شهر، ایجاد آلودگیهای صوتی و بصری و اشغال مساحت زیادی از معابر و ایجاد مزاحمت برای رفت و آمد شهروندان است.
طبق آیین نامه ساماندهی مشاغل و اصناف مزاحم شهری، شهرداریها و دستگاههای اجرایی مرتبط موظف هستند با استفاده از ابزارهای تشویقی از قبیل تعیین محل جدید استقرار، تامین زیرساختهای لازم و فراهم کردن تسهیلات بانکی برای تسهیل در انتقال مشاغل و صنوف مزاحم شهری برنامهریزی و اقدام کنند.
مهاباد دارای ۱۲ هزار واحد صنفی است که بیش از ۲۰۰ واحد آن نمایشگاه های خودرو هستند که حدود ۵۰ واحد آن پروانه کسب دارند.