تزریق ۵۰۰ هزار دز واکسن آنفلوانزای فوقحاد پرندگان در چهارمحال و بختیاری
ایرنا/ مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: در سالجاری بیش از ۵۰۰ هزار دز واکسن علیه بیماریهای آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در مرغداریهای صنعتی استان تزریق شد.
محمد اسدی، مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه در سالجاری ۳۵ کانون شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در هفت استان کشور شناسایی شد اظهار کرد: تاکنون در استان گزارشی مبنی بر شیوع این بیماری در گزارش نشده است.
وی گفت: برای پیشگیری و کنترل بیماری در استان اقدامات پیشگیرانه به شکل ویژه با حساسیت و هوشیاری بالا در دست اجراست و در سالجاری بیش از هشت هزار مورد پایش و مراقبت فعال بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در سطح روستاها، مرغداریها، تالابها و سدهای استان انجام شده است که سههزار و ۴۵۱ مورد دولتی و مابقی توسط کادر بهداشتی مستقر در واحدهای صنعتی فعال است.
به گفته وی، در چهارمحال و بختیاری ۱۲ واحد صنعتی بوقلمون، ۱۴ واحد شترمرغ، ۶ واحد پرورش مرغ تخمگذار تجاری، ۶ واحد پولت و چهار واحد مرغ مادر گوشتی فعال است.
اسدی با اشاره به اینکه در استان ۵۵۰ هزار قطعه طیور روستایی شامل مرغ، خروس، غاز، اردک و بوقلمون نگهداری میشود گفت: طیور روستایی در سه نوبت واکسیناسیون رایگان نیوکاسل قرار گرفتند.
مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری از مرغداران و روستاییان خواست تا هرگونه تلفات مشکوک در جمعیت طیور خود را به دامپزشکی گزارش دهند و به منظور پیشگیری از شیوع این بیماری اقدامات زیستی را رعایت کرده و از تبادل هر گونه خوراک مصرفی طیور در سایر موارد در بین واحدهای مرغداری خودداری کنند.
آنفلوانزای فوق حاد طیور یک بیماری ویروسی پرندگان است که ویروسهای آنفلوانزا دارای سه نوع تیپ C, B, A است و در طیور فقط تیپ A میتواند ایجاد بیماری کند که این تیپ علاوه بر طیور، سایر حیوانات از جمله خوک، اسب و همچنین انسان را درگیر میکند.
همه ساله با سرد شدن هوا و آغاز فصل سرما، موضوع شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کانونهای تجمع پرندگان و مرغداریها به عنوان یکی از مسائل جدی مورد توجه قرار میگیرد تا با اجرای طرحهای پیشگیرانه از بروز خسارتهای زیاد به پرورش دهندگان، مخاطراتی که همه برای انسان دارد ، جلوگیری شود.